Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Když houby nerostou..., 09.08.2015 22:29, TondazKralup(m), (O přírodě)
Ty v...,to je pecka.Jsem taky dost velkej tichej blázen a můj největší kapr měl asi 8 Kg.Je pravda,že mi tato rybařina moc neříká.U nás je spousta bláznů,kteří jezdí chytat jen na tyto vody,kde není menší ryba než 10 Kg.Já jim říkám "akvárkáři".Na to bych neměl.Já používám nejsilnější vlasec 0.20 mm a většinou biče.Takže kapr 8 Kg.je už kapitální.No neříkám,že bych to někdy nezkusil,ale asi bych tomu nepropadl.Není nad romantiku a hlavně dát rybě šanci.
Re: Re: Re: Když houby nerostou..., 10.08.2015 13:00, Kryšot(m), (O přírodě)
Na kukuřici jsme tu tahali i kapry do 45 cm, na tomto revíru se vytírají, takže tu jsou všechny generace. Ale s tou šancí to nechápu, kde jinde má ryba větší šanci dožít se vysokého věku, než na revíru kde se musí všechny pouštět, navíc jsou zde povoleny pouze háčky bez protihrotu, takže zhruba 30% ryb se vyhakuje aniž bychom je viděli. Každý rybář má povinnost ošetřit rybě místo vpichu háčku speciálním dezinfekčním prostředkem, takže se jí to do několika dnů zahojí a minimalizuje se riziko infekce. To na písečáku v Příšovicích, který je v celosvazovém hospodaření je to trochu jinak. Vždy když vysadí kapry, tak tam najede takových rybářů, že se tam pomalu ani nevejdou a je známo, že ryba po vysazení je hladová, takže tam ty vysazené kapry kolem 50 cm pytlují a dá se říct, že je tam chytají jako v akvárku - neviděl jsem že by je někdo pouštěl zpátky. Zhruba po dvou týdnech ryby přestanou brát, protože už tam žádné nejsou, tak myslím, že tam tu šanci moc velkou nemají...Např. v Jičíně mají samostatně hospodařící organizaci, (kupovával jsem si u nich povolenku) a tam když vysadí kapry, tak to nekompromisně na měsíc zavřou, aby se ryby aklimatizovaly.....

Re: Re: Re: Když houby nerostou..., 09.08.2015 19:29, Kryšot(m), (O přírodě)
Je to asi 2 km od Litvínova, Jezero za pilou. Na svazové vody už moc nejezdím, protože tam je čímdál větší buzerace, nesmí se bivakovat, chytat přes noc a takové ryby tam nenachytáme, protože už je většinou někdo sežral... Ale jednoduchá voda to není, plno vodních rostlin, několik zatopených spadlých stromů a dva dny jsme hledali místa, kam by nám ty ryby mohly najíždět, aniž bychom je trhali ve stromech.
Re: Re: Re: Re: Když houby nerostou..., 10.08.2015 00:21, Kraken(m), (O přírodě)
Pěkná reportáž, jak vidět, byli jste úspěšní v obou hlavních disciplínách!
Mé bohatýrské časy u vody se odehrávaly ještě za komančů na Nechranicích. Měl jsem tenkrát zenitku, takže se nemohlo tolik plýtvat materiálem. Chtěl jsem sem dát jedno historické foto, ale nemůžu ho najít.