O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Po tropickém dni..., 08.08.2015 00:41, Kraken(m), (O přírodě)

...nastala tropická noc. Na venkovním teploměru je 22,8 °C, uvnitř máme pěkných 28 °C !
Okurky jsem dnes nenakládal, nebylo jich ani na jednu sklenici. Usychají už na nich listy, nemám čím zalévat. Ale aspoň víno pěkně kvasí!

Re: Po tropickém dni..., 08.08.2015 07:14, vlk(m), (O přírodě)

...dobrá činnost...schvaluji...jde pěkně...

Re: Re: Po tropickém dni..., 10.08.2015 12:02, Kraken(m), (O přírodě)

Hlavně to višňový. Asi 4x mi oba demižony překypěly, i když jsem pokaždý odpustil litr šťávy...

Re: Po tropickém dni..., 08.08.2015 00:41, Kraken(m), (O přírodě)

Slezl jsem do sklepa pro cuketu, ale byla děravá jak ementál. Po chvilce jsem nalezl původce. Vynesl jsem ho ven a položil ho na dlaždici, kde s ním vedro udělalo krátký proces. Ale teď nevím, jestli jsem ho radši neměl odnést někam do stínu, tohle jsem oněm vygoogloval: Slimák největší (Limax maximus) může působit jako škůdce způsobujícího škody žírem, zejména ve sklenících na nadzemních částech rostlin a na uskladněných plodinách ve sklepích. V malé míře může škodit i na zahradách či polích. Zemědělství naopak prospívá tím, že příležitostně požírá menší druhy plžů, jako je například velmi škodlivý plzák španělský.

Re: Re: Po tropickém dni..., 08.08.2015 00:53, Kraken(m), (O přírodě)

No a pro pobavení dám ještě tohle desatero. Zůstalo mi po předešlém majiteli zahrádky, který byl mimo jiné tremp a také velký pedant. Sepsal to pro své děti a vnoučata. (Linda byl pes zahrádkářů, kolem kterých se muselo projít) Pamětníci už to asi viděli, myslím, že jsem to už kdysi zveřejnil... :-)

Re: Re: Po tropickém dni..., 08.08.2015 07:15, vlk(m), (O přírodě)

...dík za info...nevěděl jsem, že jeden požírá druhého...

Re: Re: Re: Po tropickém dni..., 08.08.2015 07:50, Tori(m), (O přírodě)

Ten šedočerný (slimák popelavý) taky žere ty španělské mrchy.

Re: Re: Re: Re: Po tropickém dni..., 08.08.2015 08:35, Kraken(m), (O přírodě)

Toho popelavého jsem na rozdíl od španěláků u nás ještě neviděl.

Re: Re: Re: Re: Re: Po tropickém dni..., 08.08.2015 10:34, Tori(m), (O přírodě)

U nás je v Pomoraví potkávám celkem často, většinou když mlsají nějakou chutnou houbu (tady např. vláknici začervenalou).

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30