Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Konec dobrý, všechno dobré..., 07.08.2015 22:18, Zdeno(m), (O přírodě)
Je mi ctí, že vevanek, se kterou od jejího vstupu sem komunikuji, se vypracovala na hvězdu kvízů...Ano, trojka je šupinovka kozincová, kterou jsme s kryšotem objevili v Rumcajzově a která se tam sporadicky objevuje. Všimněte si její barvy pokožky klobouků a lupenů. Obrázek je jó pěkný...

Re: Konec dobrý, všechno dobré..., 07.08.2015 22:30, vevanek, (O přírodě)
Díky za obrázek, je opravdu krásný 
Šupinovku kozincovou jsem měla na taháku od začátku, narazila jsem na ni, když jsem hledala jméno té druhé. Ale nezdálo se mi, že by Zdeno dal do kvízu dvě šupinovky, tak jsem podlehla třepenitkám. Až dala Tori spáleništní, tak jsem se k ní vrátila. Takže, díky Tori 

Re: Re: Konec dobrý, všechno dobré..., 07.08.2015 22:35, Tori(m), (O přírodě)
Mně na třepenitku neseděl povrch třeně (příliš chlupatě šupinatý) a barva lupenů, třepenitka by taky v takovémhle stáří už snad mohla mít lupeny zbarvené výtr. prachem nahnědo (myslím si). Ale čeleď límcovkovitých to evidentně byla. Ještě mi napadl i rod Leratiomyces, tam jsou nějaké druhy s červeným kloboukem, ale ty zase malí maličké plodnice (vypadají víc jako lysohl. než šupinovky).
Re: Re: Konec dobrý, všechno dobré..., 08.08.2015 10:42, alesjirsa(m), (O přírodě)
Já jsem jednou dal do svého kvízu dva druhy síťkovců. To nehraje žádnou roli. 
Gratuluji, šupinovku kozincovou neznám.