O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Chuck je zpátky! :)., 20.07.2015 22:03, chorcheee(m), (O přírodě)

Ahojtéééé!

hlásím se zpět z motovýletu-dovolené (i když já mám vlastně dovolenou nyní stále )!
Tady se toho zas událo! A mně to nedá a budu to muset zpětně vše přečíst! No nemám ten život lehký, že? . Dobře mi tak, když nemám ještě internet v mobilu .

Pro pobavení malá příhoda: Najeli jsme se svou společnicí 2400 km na přetížené motorce (zavazadla jsme po návratu zvážili a připočetli plnou nádrž benzínu. Dělá to 69kg) s průměrnou spotřebou 3,8l/100 km (což je hodně dobré, silnější motorky žerou klidně jako auto i víc).

Spali jsme po levných kempech a dvakráte pak i na divoko, na pospas komárům a alpským medvědům. Celý více než týden v Rakousku, Německu a Itálii tak vyšel asi na 8000 Kč na osobu.

Re: Chuck je zpátky! :)., 20.07.2015 22:03, chorcheee(m), (O přírodě)

Dnes jsem měl v Praze setkání se spoluautorkou skript, která se právě také se svým přítelem, bývalým vojákem, vrátila z motodovolené, jenže po Čechách. Protože chtěli své pohodlí, spali po hotelích a vyšel je týden na 10 000,- na osobu. Byl jsem se sebou spokojen! Jak jsme dokázali ušetřit i v zemi, kde benzín stojí 1,5 - 1,7 Euráče.

No a úsměv pod helmou mi trošku zamrzl, když jsem se vrátil do Brna a koukám, že mi chybí před domem auto. Nejprve mne napadla krádež, po pár vteřinách - vida, že tam stojí jen tři jiná auta - blokové čištění. Linka Měští (156) mne přesměrovali na "Pomáhat a chránit (158) a tam bylo hned jasno.

Lancia Lybra je na odstavném parkovišti, bude to stát 1920,-, chlupatí s tím nemají nic společného (jen to evidují) a pokud s odtahem nesouhlasím (jako že jsem to nemohl vědět dopředu, protože jsem tam v době umístění značky zákaz stání nebyl), mám si stěžovat na Magistrátu. Tak uvidíme, zda to uhádám. Dám vědět.

A nyní jdu číst, co zajímavého mne tu naučíte...

Hezký večer!

Re: Re: Chuck je zpátky! :)., 20.07.2015 22:08, alesjirsa(m), (O přírodě)

Konečně ! Už jsem se tu začínal nudit.

Re: Re: Chuck je zpátky! :)., 20.07.2015 22:11, chorcheee(m), (O přírodě)

Jo, tuto hřibovitou houbu jsme našli pod Untersbergem (magická hora, kde se ztrácí čas, asi 10km od fírerova Orlího hnízda). Má společnice říkala, že má na houby zvláštní smysl, kterým vycítí, kde houby jsou. Zde to docela pěkně dokázala (no a příště se jí to zase nepovedlo ). Také mne poučila, že houby rostou na rozhraní Světů. Hřiba jsem nazval kolodějem. Souhlasíte?

Re: Re: Re: Chuck je zpátky! :)., 20.07.2015 22:16, alesjirsa(m), (O přírodě)

Já si nemohu pomoci, ale mně se to zdá spíš jako kovář. Ale uvidíme, co na to ostatní.

Re: Re: Re: Re: Chuck je zpátky! :)., 20.07.2015 22:40, basset(m), (O přírodě)

Máš pravdu, jenom se Ti to zdá Zkus se mrknout do atlasu na základní rozdíl mezi kolodějem a kovářem a už se ti to zdát nebude.

Re: Re: Re: Re: Re: Chuck je zpátky! :)., 20.07.2015 22:44, b.gun(m), (O přírodě)

Sakra, nechtěně jsem vyzradil pointu tvého příspěvku, když jsem klikal na reagovat, ještě tu nebyl...

Re: Re: Re: Re: Chuck je zpátky! :)., 20.07.2015 22:42, b.gun(m), (O přírodě)

Zatímco kovář má třeň zrnitý (ne nadarmo se po slovensky jmenuje "zrnitohlúbikový"), koloděj jej má ozdoben výraznou síťkou...

Re: Re: Re: Re: Re: Chuck je zpátky! :)., 21.07.2015 08:44, alesjirsa(m), (O přírodě)

No jo, ještě na sobě musím pracovat.

Re: Re: Chuck je zpátky! :)., 20.07.2015 23:39, b.gun(m), (O přírodě)

Hodně zdaru při dohadování. Samotnou částku za odtah bys neuhádal (je na to nález Ústavního soudu, že odtah prostě musíš zaplatit, i když jsi nebyl doma a o čištění jsi nemohl vědět), ale už ti nemohou účtovat tzv. parkovné na odstavném parkovišti (na to je pro změnu judikát Nejvyššího soudu). Protože pokud ti auto nenechala odtáhnout policie z důvodu tvoření překážky v silničním provozu, ale auto bylo odtaženo v tzv. veřejném zájmu z důvodu čištění komunikace, pak je správce komunikace okamžitě po opadnutí veřejného zájmu (tzn. ihned po ukončení čištění) povinen auto vrátit zpět na místo, odkud bylo odtaženo. Při odtažení z důvodu veřejného zájmu není oprávněn vozidlo zadržovat, a to ani v případě, že jsi ještě neuhradil poplatek za odtažení. Až to budeš řešit, mohl bys zkusit dělat na ně bubáka, že i oni nenavrácením vozidla zpět porušili zákon a že ti třeba z důvodu nemožnosti užívat vlastní vůz vznikly další náklady, třeba by ti z částky za odtah něco slevili, ale moc tomu nevěřím. Každopádně parkovné bych jim v takovém případě neplatil.

Re: Re: Re: Chuck je zpátky! :)., 20.07.2015 23:53, chorcheee(m), (O přírodě)

b.gun: dík moc! Zkusím použít...

Re: Re: Chuck je zpátky! :)., 20.07.2015 23:59, Kraken(m), (O přírodě)

S tebou fakt není nuda! Taky by mě zajímalo, jak dopadneš. Mě při blokovém čištění jen naložili auto (naštěstí mě upozornil soused) a jen za to jsem zaplatil 500 kč. Nic je nezajímalo, že jsem na parkoviště za barákem, kde se předtím nikdy čištění neprovádělo, přijel ze strany, kde nebyla žádná značka. Argumentovali s tím, že z druhé strany, asi 300 metrů daleko, značka je.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30