Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Gradać, část I. - Chorvatské houby, 18.07.2015 16:51, Patrik(m), (Houby)
Ahojte, tak jsem přijel z Chorvatska. Pokud vám to nebude vadit, tak dnes zahájím malou sérii fotek o Chorvatské fauně, flóře a dokonce i mykoflóře. Budu mít teď co dělat, protože jsem tam nafotil 520 fotografií, z toho bylo 52 druhů rostlin, 31 druhů živočichů a jen něco málo hub. U moře se mi podařilo nasbírat přibližně 60 druhů lastur a tak budu mít co dělat.
Bylo to jednoho takového rána, kdy jsem šel dát v 6 hodin na pláž deky a lehátka, abychom měli co nejlepší místo. Potom jsem si odskočil fotit do lesa, jednak i proto, že jsem věděl, že rodiče vstávají až okolo 9 hod. Les byl u opuštěného komplexu hotelů a hlavní dřevinnou složkou byly nějaké cypříše a prozatím neurčené keře.

Re: Gradać, část I. - Chorvatské houby, 18.07.2015 16:56, Patrik(m), (Houby)
Protože je v Chorvatsku při pobřeží v létě samozřejmě sucho, nemůžu očekávat žádné lupenaté houby apod., ale o pyrenomycetech se obecně ví, že vyrůstají po celý rok. Velkou radost mi udělal prvonález hub rodu Peroneutypa, bradavkatka. Do druhu si to neodvažuju určovat.

Re: Re: Gradać, část I. - Chorvatské houby, 21.07.2015 00:33, chorcheee(m), (Houby)
Co Bradavkatka různoostná (Peroneutypa scoparia)?

Re: Re: Re: Gradać, část I. - Chorvatské houby, 18.07.2015 19:21, Patrik(m), (Houby)
Koupal, ale oproti ostatním jen málo, průměrně asi 3 - 4 hodiny denně. Zbytek dne jsem fotil nebo sbíral lastury (nebo spal na pláži či četl povinnou četbu
)...kočky se v Chorvatsku asi moc nechovají, moc často je tam nevídám. A proč tě vlastně tato informace zajímá?