Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 20:46, chorcheee(m), (Kvízy)
Tak jedničku vůbec netuším, ostatní snad ano. Takže strategické vyčkávání
.

Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 20:53, alesjirsa(m), (Kvízy)
Strategii vyčkávání jsem uplatnil nyní i já na botanickou.
Vše ostatní brnkačka ... až na jedničku, tam ještě váhám mezi jednou možností. 
1. Šťavnatka modřínová
2. Rezavec dubový
3. Psivka Ravenelova
4. Kořenitka nadmutá
5. Tařice skalní (opsáno)

Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:01, chorcheee(m), (Kvízy)
Tak to se mi líbí! Konečně by to mohl vyhrát Aleš. Jedničku nevím, ale nemám s jeho vobou problém. Trapné by bylo, kdyby to nebyla šťavnatka modřínová a já náhodou časem vyšťáral něco, co bude správnější
.

Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:02, chorcheee(m), (Kvízy)
Aha...

Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:06, chorcheee(m), (Kvízy)
Tak zkusím:
1. Šťavnatka pomrazka zlatá
2. Rezavec dubový
3. Psivka Ravenelova
4. Kořenitka nadmutá
5. Tařice skalní
Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:10, alesjirsa(m), (Kvízy)
To byl můj druhý tip, ta jednička, ale Zdeno říkal, že to je 80%, takže by muselo být ještě něco druhově špatně.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:12, chorcheee(m), (Kvízy)
Vidíš, to mi nedošlo, za šťavnatku by 10% uznal...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:12, alesjirsa(m), (Kvízy)
Teď mě ještě něco napadlo:
1) Šťavnatka modřínová
2) Bělochoroš slzící (i když to je asi blbost)
3) Psivka Ravenelova
4) Kořenitka nadmutá
5) Tařice skalní

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:17, chorcheee(m), (Kvízy)
1. Šťavnatka pomrazka zlatá
2. Rezavec dubový
3. Psivka Ravenelova
4. Kořenitka nadmutá
5. Tařice horská

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:19, chorcheee(m), (Kvízy)
Tak tentokrát se zdá, že nevím botanickou
.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:23, chorcheee(m), (Kvízy)
Jdu si dát ven cigaretu. Zkuste to zatím někdo vymyslet. Já nevím...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:30, alesjirsa(m), (Kvízy)
Souhlasím.
A z té rostliny mi jde hlava kolem. 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:32, chorcheee(m), (Kvízy)
Vidíš a já v práci v kolbence vůbec nekouřím.
. Přijde mi vtipně nevábné, jak tam v té malé kuřárně 20 zaměstnanců o 10 min přestávce rychle tahá aby to stihli a vytvářejí hustý dým
.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:40, alesjirsa(m), (Kvízy)
Pokud to bylo předtím 80% a rostlina byla rodově i druhově špatně a bylo to i s tou šťavnatkou modřínovou, tak tam možná ta šťavnatka modřínová zůstane.
A jinak nemá mít mahónie pět korunních lístků ?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:43, chorcheee(m), (Kvízy)
Tak mahonie tohle teda není, to se budu hádat...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:50, alesjirsa(m), (Kvízy)
Nevím, jestli to byla reakce právě na vevanka (i když možná ano).

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:59, chorcheee(m), (Kvízy)
Jasně, tady se asi Zdenovi vloudil do fotek šotek
. Pokud má být mahonie. Ale asi bych neměl předbíhat, Zdeno se k tomu ještě nevyjádřil...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 22:03, Zdeno(m), (Kvízy)
Hm, zdá se, že jsem si velmi naběhl, měl jsem několik fotek, kde byla mahonie cesmínolistá s listy, které by příliš napověděly. A tak jem hrábl na vedlejší obrázek, kde jsem jinde fotil tu tařici skalní...Sorry, uznávám ji a vás prosím, dejte znovu jedna až čtyři, já zatím zkontroluji, zda je někdo nedal už dříve...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se, 03.07.2015 22:12, Zdeno(m), (Kvízy)
Díky, Maxi, o minutu dříve, bylo by vymalováno, takhle jsem za blba ještě o chvíli déle... Aleš zaslouženým vítězem, posílám mu něco penízků, ostatním omluvu, už delší dobu konstatuji, že četnost chyb a kiksů by mne měla nasměrovat do úklidového prostoru...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujt, 04.07.2015 06:47, vevanek, (Kvízy)
No tak, chybička se vloudila, když nejde o život, tak jde o h....
Máš s tím jenom práci navíc a stejně tu laici na to kašlou. Pak se tu zrodí sestava jako dnes.. Jeden taktizuje protože si je jistý houbami a nezná kytku, druhý taktizuje, protože si je jistý kytkou a má pochybnosti u hub. A doplňuje babka, která stopro zná jen houby, co dává do košíku, ostatní hledá tak od oka v atlasu a občas pozná kytku. Ale, protože oceňuje, co Zdeno dělá, tak se zúčastní i když její tipy hub jsou pro odborníky asi úsměvné
. Beru to jako seznamování se s houbami, které jsem nikdy neviděla a ne jako dostihy, abych byla první.
Proto je tu znovu otázka, zda má Zdeno kvízu věnovat svůj čas, když není o něj zájem

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otes, 04.07.2015 06:58, Zdeno(m), (Kvízy)
Dík za komentář, tuhle myšlenku v sobě nosím už dlouho a nebýt pár dobrých duší, které mi konec vždy rozmluví, už by to bylo...Poměr výkon cena je k zamyšlení, ostatně jsem večer jel ze zahrady , abych kvíz dal...Ta kytka je zpestření, omyl daný jistotou, že jsem vybíral z obrázku mahonií, dávám vždy prověřené druhy...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: , 04.07.2015 09:16, alesjirsa(m), (Kvízy)
Já děkuji za kvíz. A zároveň jsem docela rád, že se Zdeno spletl. Protože mahonii znám a bylo to pro mě jen připomenutí něčeho, co už dávno znám. Ovšem tařici skalní jsem až dosud neznal, takže jsem se zase dozvěděl o novém druhu. Už jsem to říkal několikrát a stále to platí: Nejde o to, kdo vyhraje, nebo prohraje, ale hlavní je se v tom kvízu něco naučit. 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: , 04.07.2015 10:10, Pavla, (Kvízy)
Já si z kvízů beru hodně, i když se aktivně neúčastním. Mrknu na 1) a říkám si „Che, jasná voskovka citronová.“ Potom Aleš napíše šťavnatku, podrbu se na hlavě, mrknu na šťavnatky a uvědomím si chybu. Jasně, vždyť je tam jehličí a ne tráva. A to je jen jeden z mnoha případů, jak si tady "soutěžím". Jsem vůbec Zdenovým velkým dlužníkem, protože to byl právě on, který mi před rokem nevědomky ukázal, jak i milovnice přírody, za kterou se od mala považuji, mohla tak dlouhou dobu chodit přírodou s klapkami na očích. Neuměla jsem pojmenovat houby, kytky, motýly, brouky. A teď? Víte, kolik radosti mi udělá např. takové obyčejné setkání s kyčelnicí, kterou poznávám jen a jen díky těmto stránkám a ... Zedkvízu? No přeci velikááánskou
... takže za mě asi tak. Díky! (Jo a to nejhlavnější - nekončit, prosím) ;)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: , 04.07.2015 11:45, mipera, (Kvízy)
Já se kvízu zúčastňuji také pasivně. Včera jsem se radovala, že by to mohla být mahonie a zase vedle. Myslím si, že jsem s ní aspoň přispěla ke konci kvízu.
Připojuji se k ostatním - NEKONČIT.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se, 03.07.2015 22:11, alesjirsa(m), (Kvízy)
Jo, tak to si zítra přečtu. 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 22:07, chorcheee(m), (Kvízy)
Já už nic dávat nebudu, ráno vstávám na 6. (v kolbence se dělá i v sobotu, ale nebude tam šéf
). Děkuji za kvíz a dobrou noc všem!