O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Otestujte se..., 03.07.2015 20:29, Zdeno(m), (Kvízy)

Jednička...

Re: Otestujte se..., 03.07.2015 20:29, Zdeno(m), (Kvízy)

Dvojka...

Trojka...

Čtyřka...

A botanika nakonec...

Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 20:46, chorcheee(m), (Kvízy)

Tak jedničku vůbec netuším, ostatní snad ano. Takže strategické vyčkávání .

Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 20:59, Zdeno(m), (Kvízy)

Chorcheeé je lišák, přes osmdesát nikdo nepřelezl...

Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 20:51, vevanek, (Kvízy)

Chorchee taktizuje, já to neřeším a hraju
1. holubinka sluneční
2. rezavec dubový
3. květnatec Archerův
4. spálenka skořepatá
5. tařice skalní

Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 20:59, vevanek, (Kvízy)

Tak znovu, květnatec a spálenka jsou blbost.
1. holubinka sluneční
2. rezavec dubový
3. psivka Ravenelova
4. kořenitka nadmutá
5. tařice skalní

Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 20:53, alesjirsa(m), (Kvízy)

Strategii vyčkávání jsem uplatnil nyní i já na botanickou. Vše ostatní brnkačka ... až na jedničku, tam ještě váhám mezi jednou možností.
1. Šťavnatka modřínová
2. Rezavec dubový
3. Psivka Ravenelova
4. Kořenitka nadmutá
5. Tařice skalní (opsáno)

Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:00, Zdeno(m), (Kvízy)

Aleši, jsi jeden z těch čtyřpětinových...

Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:01, chorcheee(m), (Kvízy)

Tak to se mi líbí! Konečně by to mohl vyhrát Aleš. Jedničku nevím, ale nemám s jeho vobou problém. Trapné by bylo, kdyby to nebyla šťavnatka modřínová a já náhodou časem vyšťáral něco, co bude správnější .

Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:02, chorcheee(m), (Kvízy)

Aha...

Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:01, vevanek, (Kvízy)

Jenže já si nejsem jistá, jestli je to tařice, ale nic jiného mě zatím nenapadlo.

Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:06, chorcheee(m), (Kvízy)

Tak zkusím:

1. Šťavnatka pomrazka zlatá
2. Rezavec dubový
3. Psivka Ravenelova
4. Kořenitka nadmutá
5. Tařice skalní

Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:10, alesjirsa(m), (Kvízy)

To byl můj druhý tip, ta jednička, ale Zdeno říkal, že to je 80%, takže by muselo být ještě něco druhově špatně.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:12, chorcheee(m), (Kvízy)

Vidíš, to mi nedošlo, za šťavnatku by 10% uznal...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:12, alesjirsa(m), (Kvízy)

Teď mě ještě něco napadlo:
1) Šťavnatka modřínová
2) Bělochoroš slzící (i když to je asi blbost)
3) Psivka Ravenelova
4) Kořenitka nadmutá
5) Tařice skalní

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:15, Zdeno(m), (Kvízy)

A je to botanická...

Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:11, vevanek, (Kvízy)

Ještě jednou
1. čirůvka odlišná
2. rezavec dubový
3. psivka Ravenelova
4. kořenitka nadmutá
5. tařice skalní

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:14, Zdeno(m), (Kvízy)

Vevanku: taky šedesát...

Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:12, Zdeno(m), (Kvízy)

Aber, nein...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:13, Zdeno(m), (Kvízy)

No, abych to kvantifikoval: 60...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:17, chorcheee(m), (Kvízy)

1. Šťavnatka pomrazka zlatá
2. Rezavec dubový
3. Psivka Ravenelova
4. Kořenitka nadmutá
5. Tařice horská

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:19, chorcheee(m), (Kvízy)

Tak tentokrát se zdá, že nevím botanickou .

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:21, Zdeno(m), (Kvízy)

Běžný druh ze zahrádek, kvete na jaře...Oblíbený doplněk kytic, plody barevné jako slivovice...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:22, Zdeno(m), (Kvízy)

Na tohle snad slyšet budete...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:23, chorcheee(m), (Kvízy)

Jdu si dát ven cigaretu. Zkuste to zatím někdo vymyslet. Já nevím...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:27, Zdeno(m), (Kvízy)

Kdyby Ti sporadicky někdo občas nevstoupil do myšlének, budeš tady mít obdivuhodnou lajnu přes deset...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:28, Zdeno(m), (Kvízy)

A nekuř, snižuje to šanci na zaměstnání...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:30, alesjirsa(m), (Kvízy)

Souhlasím. A z té rostliny mi jde hlava kolem.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:32, Zdeno(m), (Kvízy)

Warum den? Lesklé listy, modré plody...No to je sakra hozené lano i doktorovi...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:36, mipera, (Kvízy)

Že by to byla mahonie cesmínolistá?????????

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:32, chorcheee(m), (Kvízy)

Vidíš a já v práci v kolbence vůbec nekouřím. . Přijde mi vtipně nevábné, jak tam v té malé kuřárně 20 zaměstnanců o 10 min přestávce rychle tahá aby to stihli a vytvářejí hustý dým .

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:38, vevanek, (Kvízy)

1. šťavnatka podmrazka zlatá
2. rezavec dubový
3. psivka Ravenelova
4. kořenitka nadmutá
5. mahonie cesmínolistá

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:40, alesjirsa(m), (Kvízy)

Pokud to bylo předtím 80% a rostlina byla rodově i druhově špatně a bylo to i s tou šťavnatkou modřínovou, tak tam možná ta šťavnatka modřínová zůstane.
A jinak nemá mít mahónie pět korunních lístků ?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:40, mh, (Kvízy)

Bingo!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:43, chorcheee(m), (Kvízy)

Tak mahonie tohle teda není, to se budu hádat...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:49, mipera, (Kvízy)

Já to brala, že je lesklá a dává se do kytek.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:50, alesjirsa(m), (Kvízy)

Nevím, jestli to byla reakce právě na vevanka (i když možná ano).

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:53, vevanek, (Kvízy)

Mně ta 5 spíš připomíná tařici Mám fotku mahonie, i když ne úplně rozkvetlou

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 21:59, chorcheee(m), (Kvízy)

Jasně, tady se asi Zdenovi vloudil do fotek šotek . Pokud má být mahonie. Ale asi bych neměl předbíhat, Zdeno se k tomu ještě nevyjádřil...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 22:03, Zdeno(m), (Kvízy)

Hm, zdá se, že jsem si velmi naběhl, měl jsem několik fotek, kde byla mahonie cesmínolistá s listy, které by příliš napověděly. A tak jem hrábl na vedlejší obrázek, kde jsem jinde fotil tu tařici skalní...Sorry, uznávám ji a vás prosím, dejte znovu jedna až čtyři, já zatím zkontroluji, zda je někdo nedal už dříve...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 22:05, mh, (Kvízy)

Aleš ve 20.53, ale držel jsem ústa...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se, 03.07.2015 22:12, Zdeno(m), (Kvízy)

Díky, Maxi, o minutu dříve, bylo by vymalováno, takhle jsem za blba ještě o chvíli déle... Aleš zaslouženým vítězem, posílám mu něco penízků, ostatním omluvu, už delší dobu konstatuji, že četnost chyb a kiksů by mne měla nasměrovat do úklidového prostoru...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujt, 03.07.2015 22:16, mh, (Kvízy)

Plyne z toho: ševče drž se... a vy... se na kytky. Ostatně to říkám už léta...:-)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujt, 04.07.2015 06:47, vevanek, (Kvízy)

No tak, chybička se vloudila, když nejde o život, tak jde o h.... Máš s tím jenom práci navíc a stejně tu laici na to kašlou. Pak se tu zrodí sestava jako dnes.. Jeden taktizuje protože si je jistý houbami a nezná kytku, druhý taktizuje, protože si je jistý kytkou a má pochybnosti u hub. A doplňuje babka, která stopro zná jen houby, co dává do košíku, ostatní hledá tak od oka v atlasu a občas pozná kytku. Ale, protože oceňuje, co Zdeno dělá, tak se zúčastní i když její tipy hub jsou pro odborníky asi úsměvné . Beru to jako seznamování se s houbami, které jsem nikdy neviděla a ne jako dostihy, abych byla první.
Proto je tu znovu otázka, zda má Zdeno kvízu věnovat svůj čas, když není o něj zájem

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otes, 04.07.2015 06:58, Zdeno(m), (Kvízy)

Dík za komentář, tuhle myšlenku v sobě nosím už dlouho a nebýt pár dobrých duší, které mi konec vždy rozmluví, už by to bylo...Poměr výkon cena je k zamyšlení, ostatně jsem večer jel ze zahrady , abych kvíz dal...Ta kytka je zpestření, omyl daný jistotou, že jsem vybíral z obrázku mahonií, dávám vždy prověřené druhy...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: , 04.07.2015 09:16, alesjirsa(m), (Kvízy)

Já děkuji za kvíz. A zároveň jsem docela rád, že se Zdeno spletl. Protože mahonii znám a bylo to pro mě jen připomenutí něčeho, co už dávno znám. Ovšem tařici skalní jsem až dosud neznal, takže jsem se zase dozvěděl o novém druhu. Už jsem to říkal několikrát a stále to platí: Nejde o to, kdo vyhraje, nebo prohraje, ale hlavní je se v tom kvízu něco naučit.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: , 04.07.2015 10:10, Pavla, (Kvízy)

Já si z kvízů beru hodně, i když se aktivně neúčastním. Mrknu na 1) a říkám si „Che, jasná voskovka citronová.“ Potom Aleš napíše šťavnatku, podrbu se na hlavě, mrknu na šťavnatky a uvědomím si chybu. Jasně, vždyť je tam jehličí a ne tráva. A to je jen jeden z mnoha případů, jak si tady "soutěžím". Jsem vůbec Zdenovým velkým dlužníkem, protože to byl právě on, který mi před rokem nevědomky ukázal, jak i milovnice přírody, za kterou se od mala považuji, mohla tak dlouhou dobu chodit přírodou s klapkami na očích. Neuměla jsem pojmenovat houby, kytky, motýly, brouky. A teď? Víte, kolik radosti mi udělá např. takové obyčejné setkání s kyčelnicí, kterou poznávám jen a jen díky těmto stránkám a ... Zedkvízu? No přeci velikááánskou ... takže za mě asi tak. Díky! (Jo a to nejhlavnější - nekončit, prosím) ;)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: , 04.07.2015 11:44, Joska(m), (Kvízy)

Plný souhlas s vevankem, Pavlou i Alešem. Až na drobnost, ještě si tak zapamatovat, co se tu naučím nebo si přečtu...
"Ále, už mi to ňák nejde..."

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: , 04.07.2015 11:45, mipera, (Kvízy)

Já se kvízu zúčastňuji také pasivně. Včera jsem se radovala, že by to mohla být mahonie a zase vedle. Myslím si, že jsem s ní aspoň přispěla ke konci kvízu.
Připojuji se k ostatním - NEKONČIT.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 22:05, Zdeno(m), (Kvízy)

Takže zatím ne, jsme opět na začátku, jak jsem dnes na blogu popisoval "člověče, nezlob se"...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se, 03.07.2015 22:11, alesjirsa(m), (Kvízy)

Jo, tak to si zítra přečtu.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 22:07, vevanek, (Kvízy)

1. šťavnatka podmrazka zlatá
2. rezavec dubový
3. psivka Rvenelova
4. kořenitka nadmutá
5. tařice skalní

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se, 03.07.2015 22:13, Zdeno(m), (Kvízy)

To první je šťavnatka modřínová...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otestujte se..., 03.07.2015 22:07, chorcheee(m), (Kvízy)

Já už nic dávat nebudu, ráno vstávám na 6. (v kolbence se dělá i v sobotu, ale nebude tam šéf ). Děkuji za kvíz a dobrou noc všem!

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30