Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Re: Re: na cestě,, 30.06.2015 08:58, chorcheee(m), (O přírodě)
Tečkovaná má lodyhu dvoukřídlou (na protějších stranách takové úzké lišty), skvrnitá 4 (takže ta se pak zdá hranatá). Takže toto bude tečkovaná. Ona je v nižších polohách také hojnější.

Re: Re: na cestě,, 29.06.2015 23:11, chorcheee(m), (O přírodě)
Toto je svěřep (Bromus). Jen si - když to nevidím naživo - nejsem jistý, zda střešní nebo jalový. Spíš asi jalový...

Re: Re: na cestě,, 29.06.2015 22:45, chorcheee(m), (O přírodě)
Já vím, že nebudu populární když budu kritizovat, ale tohle mi přijde už jako moc chaotická sada. Kdyby ty fotky byly úžasné, nemusí být určené, nemusí žádat o určení, nemusí mít příběh, nemusí nic - budou mluvit sami za seba. Tyto mne moc neoslovily...

Re: Re: Re: Re: na cestě,, 29.06.2015 23:09, chorcheee(m), (O přírodě)
Berte to jen jako můj názor, já tu neurčuji co je hezké a co ne. Mazat asi netřeba. Já jen poslední dobou to tu nestíhám sledovat, natož reagovat, taková exploze tu nastala
.

Re: Re: Re: Re: Re: na cestě,, 30.06.2015 05:50, Zdeno(m), (O přírodě)
Ach chorcheeé...Mipera začíná a stále se zlepšuje, vyšlapává si cestu neznámým terénem, jednou je líp, jednou je hůř, (jak zpívá Jirka Korn...). Tahle sada není nijak oslnivá, ale je vidět zaujetí a snahu o netradiční pohledy...Jsou tu k vidění horší a ne od nově příchozích. A Ty, mipero, klidně a pozorně jdi dál. Že to bude dopředu, je jasné...
Vnímám, že vstoupivší mají problém při kvalitě mnoha uživatelů se zařadit, ale na druhou stranu tady mají srovnání a jistě i vzory. Když se zde rozvášní karelzbrd, kryšot, basset, kraken, fáfa, yohanness, gazela, machaon, fanda a další, bývá to docela fotonářez...Ale i ti začínali (a byl jsem, tuším, trochu u toho...).

Re: Re: Re: Re: Re: Re: na cestě,, 30.06.2015 07:32, mipera, (O přírodě)
Zdeno, díky, potřebuji trochu povzbuzení. Jak již jsem psala, nikdy jsem nefotila, fotil bývalý muž. Nyní v důchodu jsem to zkusila a bláhová si myslela, že to není tak složité, cvaknu a je hotovo.
Můj problém je pořádně zaostřit, asi by to chtělo nové brýle.Včera poprchalo a foukal větřík. Zkoušela jsem dát krátký čas, jindy zase větší ISO, nižší clonu a výsledek žádný. Nechci se vymlouvat, vím, že máte stejné podmínky a fotky krásné. Moje penízovka s kryšotovou se nedá srovnávat.
Mám nový foťák od března, tak zkouším a zkouším.
Beru jakékoliv rady, nyní odjíždím do Tábora, budu zde až navečer.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: na cestě,, 30.06.2015 09:26, chorcheee(m), (O přírodě)
Mipero, omlouvám se, já vím, že bych měl spíš pozitivně motivovat a né takto. To je asi nějaká má krize osobnosti. Sám vidím, že jsem čímdál zlejší a méně tolerantní. Jak psal uživatel Bobo, kterého jsem svým psaním vyprovokoval k jeho prvnímu příspěvku - asi bych se potřeboval léčit...

Re: Re: na cestě,, 30.06.2015 20:03, karelzbrd(m), (O přírodě)
tak zrovna tahle fotka mi přijde hodně promyšlená. Fotografka věděla co fotí a co ji zaujalo a chce to pilovat další detaily kolem toho co vidím a co je technika schopná přenést na čip. Jen tak dál... Kdyby obloha nebo mraky nebyly vypálené a místo té barvy nebarvy oblohy byla modrá, nebo já nevím, tmavě šedá, budete čučet s otevřenou hubou a to mipera původně viděla. Pokračuj svým stylem, seš na dobré cestě. Ty na to máš, abys přišla na to, co je blbě a co ne...

Re: Re: Re: Re: na cestě,, 30.06.2015 21:36, karelzbrd(m), (O přírodě)
přechodový filtr - ale něco jde i v reálu, úprava expozice. Ale nejsem kantor, neumím dobře poradit (ani sám sobě). Učil jsem se sám stylem pokus-omyl

Re: na cestě,, 30.06.2015 20:12, karelzbrd(m), (O přírodě)
teprve nyní jsem si všiml, že fotíš novým foťákem, no, s tím se potýkají i jinačí fotografové, než se s ním ztotožní. Foť a neexperimentuj s ISO, na většinu stačí 100, vždyť fotíš něco, co neuteče a co utíká, vyfoť, až si to sedne (nebo přestane foukat vítr)... Když fouká, rozloučím se i s kytkou, kterou prostě vyfotím příští rok.

Re: Re: na cestě,, 30.06.2015 20:53, chorcheee(m), (O přírodě)
No tedy, zrovna ta poslední mi přišla neslaná nemastná. A Karel mi ukázal, že chybělo málo...
.

Re: Re: Re: na cestě,, 30.06.2015 21:12, karelzbrd(m), (O přírodě)

Re: Re: Re: na cestě,, 30.06.2015 21:29, karelzbrd(m), (O přírodě)
no, kdybych já měl na foťáku ISO 80, je tam takřka nastálo

Re: Re: Re: Re: Re: na cestě,, 30.06.2015 21:40, karelzbrd(m), (O přírodě)
otázka je, krom dalších, kam ostříš. Hloubka ostrosti - najdi si na webu http://fotoroman.cz/