Diskuse a galerie
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Zobrazit celou diskusi
Panu (Z)učiteli s láskou, 23.06.2015 17:28, Pavla, (O přírodě)
k jeho dnešnímu svátku skromné květování. 
Re: Panu (Z)učiteli s láskou, 23.06.2015 17:28, Pavla, (O přírodě)
A když už se profláklo, že jsem Chuckem praštěná, tak přidám malou sváteční určovací 7druhovou houbohádanku. Zkusíte si zastřílet? ;)
Re: Re: Panu (Z)učiteli s láskou, 23.06.2015 17:41, chorcheee(m), (O přírodě)
Tam je toho nějak víc. Tak na dřevě mi to připomíná Diplomitoporus flavescens...a vlastně ne, je to na listnáči
.
No jo, vygooglil jsem si, že dnes má svátek Zdeňka, tak také blahopřeji! Mě budete zase možná přát na Jiřinu, ale lepší než vůbec
.
Re: Re: Panu (Z)učiteli s láskou, 23.06.2015 17:45, vevanek, (O přírodě)
A já Zdenovi přeji "ať zdraví stojí při tobě
a máš se zase suprově" 
Re: Re: Panu (Z)učiteli s láskou, 23.06.2015 17:48, alesjirsa(m), (O přírodě)
Já tam vidím hvězdovky (snad smrkové), stročkovce kyjovitého, (asi) hlívu ústřičnou, ty bílé koule, to jsou snad malé vatovce, to bílé na dřevě tipuji na síťovku pýchavkovitou a to úplně vzadu nevím. 
Re: Re: Re: Panu (Z)učiteli s láskou, 23.06.2015 18:00, Pavla, (O přírodě)
Jsi frajer, 3 druhy máš stopro, 2 druhy napolo, zbývají 2 a já napomůžu s tím seschlým "motýlkem" vzadu vpravo 
Re: Re: Re: Re: Panu (Z)učiteli s láskou, 23.06.2015 18:05, Tori(m), (O přírodě)
Á, tak to je krásný nález, choroš voštinovitý jestli se nepletu, gratulace. V jakém biotopu - lužní les nebo ne?
Re: Re: Panu (Z)učiteli s láskou, 23.06.2015 18:03, Tori(m), (O přírodě)
Hvězdovky jsou tam dvě, smrková a nejspíš červenavá. Jak má připojený třeň ta lupenatá houba - středový, nebo boční, nebo skoro žádný?
Re: Re: Re: Panu (Z)učiteli s láskou, 23.06.2015 18:34, Pavla, (O přírodě)
Červenavou jsem si určila jako trojitou, voštináček není z luhů a připojení u lupenatky vidím na ... středové?
Re: Re: Re: Re: Panu (Z)učiteli s láskou, 23.06.2015 18:40, Tori(m), (O přírodě)
Pravda, je to trojitá, nepořádně jsem koukala. Voštináč by zasloužil předat někam do herbáře, jakožto druh z červeného seznamu.
Re: Re: Re: Re: Re: Panu (Z)učiteli s láskou, 23.06.2015 18:48, chorcheee(m), (O přírodě)
Voštináč je někde prý hodně běžný, ale já jsem ještě nenašel...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Panu (Z)učiteli s láskou, 23.06.2015 19:35, Zdeno(m), (O přírodě)
Zdeno děkuje a objasňuje, že svátek drží odjakživa s maminkou Zdeňkou dnes (což je kouzlem nechtěného na den pět měsíců od Zdeňka v lednu...). Posledních jedenáct let se s maminkou tak nějak nevídám...
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30