Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Mosty u Jablunkova, 20.06.2015 19:30, chorcheee(m), (Houby)
No to je ale hnus, velebnosti
.

Re: Re: Re: Mosty u Jablunkova, 20.06.2015 19:46, chorcheee(m), (Houby)
To je těžké! Já právě včera procházel historii a tak jsem si připomněl několik lidí, kteří nejspíše odešli proto, protože jste do nich ryli stran kvality fotografií. Asi vzpomenete "ferdíka" který tu dal vždy nějakou mazanici hřibů (na place i na plotně), jen aby se pochlubil, kolik toho našel. Když mu tu asi 5 lidí, 10 způsoby napsalo, že těma mazaniceme kazí stránky, a že se má zeptat jak se zlepšit, nikdy se nezeptal a postupně zmizel. Lidi jsou ješitní...
Jinak než jejich vlastním zájmem a vstřícností se totiž nedá poznat, zda se lidi nechtějí, či neumí zlepšovat.
A já nemám co říkat, já to fotografování také šidím čím dál víc
.

Re: Re: Re: Re: Re: Mosty u Jablunkova, 20.06.2015 20:00, chorcheee(m), (Houby)
Já se snažím být jenom jako obvykle vtipný a myslím, že k tomu mi postačí citovat nesmrtelné hlášky z filmů
.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mosty u Jablunkova, 20.06.2015 20:20, chorcheee(m), (Houby)
Tak vy snad vůbec nemáte smysl pro (můj) humor...
.

Re: Re: Re: Mosty u Jablunkova, 20.06.2015 20:41, chorcheee(m), (Houby)
Ale divadlo já určitě ocením (mám emočně chudý život
). Dovolím si položit první otázku: Používáš stativ? Při fotografování hub totiž jen málokdy bývá dost světla, aby člověk udržel z ruky.

Re: Re: Re: Re: Mosty u Jablunkova, 20.06.2015 20:48, Dano, (Houby)
stativ mě koupili děcka včera a fotak nový mám od předevčera,nikdy předtym jsem compact nedržel,snad se to naučím.Jo byla tam docela šero a mrholilo,ten stativ jsem nepoužil,měl jsem strach.Hodinu jsem to nastavoval,druhou jsem se tam válel

Re: Re: Re: Re: Re: Mosty u Jablunkova, 20.06.2015 20:59, mipera, (Houby)
Já jsem dlouho myslela, že stativ je zbytečnost, ale není.
U této fotky mě mrzí, že jsem stativ neměla, ale byla jsem jen s vnukem na chvilku v lese a cvakla si jen tak pavučinu. Kdybych měla stativ, mohla to být podle mě zajímavá fotka. Já se taky učím, tak jsme dva.

Re: Re: Re: Re: Re: Mosty u Jablunkova, 20.06.2015 21:07, chorcheee(m), (Houby)
A jaká typ foťáku? Tak to se omlouvám, když čtu jak důkladně jsi to prováděl. Mě to přišlo jako takový ledabylý cvak...

Re: Re: Re: Re: Re: Mosty u Jablunkova, 20.06.2015 21:13, Kryšot(m), (Houby)
Ten stativ rozhodně používej, vyhneš se tak rozmazání a neboj se jít k tý houbě blíž. Když jsem ještě fotil kompaktem, byl to Canon power shot SX1 IS, (snad jsem to napsal dobře) tak jsem fotil třeba i z pěticentimetrové vzdálenosti. Snaž se jít vždy co nejníž, zachytíš tak i kus přírody okolo, ale pozor na přepaly, když svítí slunce. Dále si sežeň bílý deštník na za zaclonění slunce a nějaká nasvěcovadla, když budeš fotit kloboukatou houbu,tak zespodu je tma, úplně stačí rozstřižená krabice od mléka, ta vnitřní lesklá strana pěkně odráží a rozptyluje světlo. Snaž se fotit manuálně, ne automatem,clonu a doostřování - všechno ručně...
Neboj, tady se ti nikdo smát nebude, protože jsme začínali všichni. Naopak, budeme se těšit na tvoje zlepšování... Když budeš něco potřebovat, tak mi klidně napiš soukromou zprávu, pokud to bude v mých silách, tak ti rád poradím.....Jak píše Zdeno, štafetový kolík se musí předávat dál.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mosty u Jablunkova, 20.06.2015 21:21, chorcheee(m), (Houby)
Přesně tak! Teda to nereaguji na tričko, to se tam objevilo až potom, ale asi dobrý nápad, který mne nenapadnul 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mosty u Jablunkova, 21.06.2015 14:16, b.gun(m), (Houby)
Čapulky (případně vodničky, bochníčky, míhavky...) jsou celkem v pohodě, na ty většinou stačí holínky, mnohdy i pouze kanady. Jen to chce pořešit pohled do hledáčku - zde poslouží buď výklopný displej, nebo úhlový hledáček.
I když přiznávám, že můj pohled na věc může být lehce pokřiven tím, že navštěvuji i kapánek extrémnější terény, takže mi pak už nějaké čapulkování přijde jako procházka po krátce střiženém anglickém trávníku...

Re: Re: Re: Mosty u Jablunkova, 20.06.2015 21:29, chorcheee(m), (Houby)
Tak myslím, že vlk mě docela pěkně vystihl
.

Re: Re: Mosty u Jablunkova, 20.06.2015 21:42, chorcheee(m), (Houby)
Nový fotošop neznám, já mám CS2 a mnohem lépe se mi pracuje ze Zonerem 15. Je intuitivnější i rychlejší. Ale PS je samozřejmě zlatý standard, jen pro začátek poněkud těžký kalibr
.
Re: Re: Re: Mosty u Jablunkova, 20.06.2015 22:02, Kryšot(m), (Houby)
Není na něm nic těžkého,je komplet v češtině, na tu úpravu fotek využiješ asi jedno procento toho celého programu, hlavně tam jde dost jednoduše upravovat jen určitá část fotky, třeba vyplnění světla, doladění barvy a td...všechno si tam jednoduše navolím a pak to štětsem použiju na patřičná místa na fotce...