O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Ještě přidám něco ..., 07.06.2015 09:49, alesjirsa(m), (O přírodě)

... ze včerejška (a jednu neurčenou ještě z pondělka).
Znáte to. To si takhle normálně fotíte nějakou houbičku, v tomto případě pórnatici krvavějící ...

Re: Ještě přidám něco ..., 07.06.2015 09:49, alesjirsa(m), (O přírodě)

..., když najednou blízko spatříte něco jiného.
Můj včerejší prvonález. Nejdříve jsem si myslel, že jde o bělokosmatku polokulovitou, a nějakou dobu jsem o tom byl přesvědčen, jenže pak mi došlo, že to asi spíš bude zvonkovka číškovitá. Souhlasíte ?

Re: Re: Ještě přidám něco ..., 07.06.2015 10:53, Patrik(m), (O přírodě)

Ano, tohle bude spíše zvonkovka

A teď bych vás ještě chtěl požádat o pomoc s těmito neurčenými rostlinami.

Re: Re: Ještě přidám něco ..., 07.06.2015 13:33, chorcheee(m), (O přírodě)

Hele, všechno Ti určovat nemůžu. Mi přijde, že ke kráse poznávání přírody patří i to, přijít si sám na to, co to je . Souhlas?

Re: Re: Re: Ještě přidám něco ..., 07.06.2015 13:37, alesjirsa(m), (O přírodě)

Kdybych sem dával na určení i to, co si určuji sám, tak by tady toho bylo zhruba o polovinu více. Ale jinak samozřejmě uznávám.

Re: Re: Ještě přidám něco ..., 07.06.2015 11:27, Forrest Run(m), (O přírodě)

Vrbovka malokvětá agg.(jedná se o značně variabilní druh, podle barvy květů se dokonce dá rozpoznat pH substrátu, podobně jakou kostivalu, což je v mykologii užitečná pomůcka), po perze("Včelím Chlebíčku") a fermentovaném rouskovém pylu to nejlepší na trable s prostatou a vůbec na různý nespecifický záněty urogenitálního traktu(takový to holčičí pálivý čůrání, bolesti ledvin a pod.)
Navíc čaj z nní je velice lahodnej, zkus ho třeba s čerstvou nattí popence a jahodníku, La Bomba!:-)

Re: Re: Re: Ještě přidám něco ..., 07.06.2015 12:59, alesjirsa(m), (O přírodě)

Díky za určení.
Nevím, jestli to někdy budu potřebovat, (i když kdoví) ale i tak díky za info.

Re: Re: Re: Re: Ještě přidám něco ..., 07.06.2015 13:24, chorcheee(m), (O přírodě)

Jen doplním, že vrbovek je více a špatně se určují. Kupříkladu vrbovka malokvětá je dnes vzácná. Naopak invazní a plně zdomácnělá vrbovka žláznatá (která vypadá velmi podobně) je dnes téměř všude...

Re: Re: Re: Re: Re: Ještě přidám něco ..., 07.06.2015 13:38, alesjirsa(m), (O přírodě)

Neměl bych radši zůstat u jistoty rodu vrbovka ?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ještě přidám něco ..., 07.06.2015 13:50, chorcheee(m), (O přírodě)

Myslím, že ano.

A nakonec ta zmíněná z pondělí.

Re: Re: Ještě přidám něco ..., 07.06.2015 10:19, Pavla, (O přírodě)

Zrovna připravuji něco k nedělnímu snědku, tož mě napadl "snědek" ? Dělám si legraci, googlila jsem si tuto rostlinku nedávno a byla jsem překvapená, jakou má ve své křehkosti sílu a moc / zahání stresy, neklid, krize apod./ Tedy v případě, že jsem ji správně identifikovala jako snědek chocholičnatý.

Re: Re: Re: Ještě přidám něco ..., 07.06.2015 10:25, alesjirsa(m), (O přírodě)

Jo, díky.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30