O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

...objektiv..., 28.05.2015 20:23, vlk(m), (O fotografování)

...dnes mně synátor dovezl opraveny velky cvakátko...přestal automaticky zaostřovat objektiv...můžu tuto funkci ,,ovlinit,, třeba když při čištění postavim foťák na objektiv a on se i při vypnutí ,,zasune,,...???...víte co myslím...nebo když nasazuji krytku objektivu a zatlačím ho...???...v září jsem ho měl už dva roky, ale v papírech jsem zjistil, že choť ho pojistila na 36 měsíců, takže oprava byla naštěstí zadarmo...ale BELS CZ s.r.o. se vycajchnovala...objektiv fachči...kompletně vyčištěný cvakátko...dodaná očnice, kterou jsem v lese ztratil...tak snad už jen aby dobře sloužil...jo a majitelé ,,Canónů,, poraďte nějaký makroobjektiv pro šestistovku......

Re: ...objektiv..., 28.05.2015 21:48, karelzbrd(m), (O fotografování)

zkus se mrknout na megapixel.cz, ne, že musíš zrovna tam objektiv nakoupit, ale porovnáš typy a nemusí to být canon, kvalitní objektivy na canon dělá i sigma. Jde o cenu - záleží, kolik hodláš investovat. Rada není jednoduchá. Ohniskem bych šel minimálně od 80 mm výš a teď babo raď, že jo...

Re: ...objektiv..., 28.05.2015 21:50, Tori(m), (O fotografování)

Pokud je zapnuté automatické zaostřování, tak při zatlačení krytky vlastně otáčíte motorem, asi se mu to už nelíbilo.
Jinak mám ten samý zoomový objektiv, vysunovací přední část je dost nanic, leze do toho prach, při focení milimetrových záležitostí (s mezikroužky, tj. předmět je tak 3-4 cm od skla) musím nejdřív vysunout objektiv a až pak rychtovat stativ, otáčení přední části znemožňuje použití některých filtrů, atd... Šetřím na makráč - buď Canon EF 100 mm L, nebo spíš o polovinu levnější Tamron 90mm. Fotím se starou 450D.

Re: Re: ...objektiv..., 28.05.2015 22:23, Zdeno(m), (O fotografování)

Jakou starou...Zcela dostačující na okresní přebor...Vlkovi doporučuji používat manuální režim, sám mám makroobjektiv, který nikdy na AF nefungoval a vždy manuální zaostřování vyhovovalo. Není to ovšem foťák na reportážní snímky...

Re: Re: Re: ...objektiv..., 29.05.2015 09:03, Tori(m), (O fotografování)

"Stará" proto, že jsem ju nekupovala jako novou. Anebo "zánovní".

Re: Re: Re: Re: ...objektiv..., 29.05.2015 15:27, Zdeno(m), (O fotografování)

To jo...

Re: ...objektiv..., 29.05.2015 06:34, Mahony(m), (O fotografování)

Ahoj Vlku, já mám Tamron SP AF 90 mm a jsem s ním spokojen, je levnější než origoše, jak píše Tori

Re: Re: ...objektiv..., 29.05.2015 12:55, vlk(m), (O fotografování)

...díky vám všem za odpovědi...postupně jdu hledat a prohlížet...

Re: ...objektiv..., 29.05.2015 21:39, vlk(m), (O fotografování)

...jenže já mám jen ten ,,seťák,, a třeba při focení svatby bylo to automatické ostření potřeba...jinak cvakám na Av a zaostřuji ručně...

Re: Re: ...objektiv..., 29.05.2015 21:42, Zdeno(m), (O fotografování)

Jako já...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30