O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Na břehu řeky Svitavy, 16.05.2015 12:38, chorcheee(m), (O přírodě)

Dobré poledne,

tak jsem si jen ráno zajel do obchodu pro mléko a rohlíky a neodolal jsem nespojit to s malou vycházkou podél Svitavy (u Obřan). Tato geometrie oblouků a jejich fraktálových odrazů mi přijde skoro umělecká...

Re: Na břehu řeky Svitavy, 16.05.2015 12:38, chorcheee(m), (O přírodě)

Podívejte na tu romantiku! I u Brna (které nepovažuji za moc hezké město) je spoustu krásných míst a zákoutí. Proč se ale v této zřícenině kouří z komínka, to netuším.

Jo, a ten "prach" ve vzduchu není prach, nýbrž nějací hmyzáci, kteří tam houfně kroužily nad řekou a já je expozičním časem 1/100s (téměř) zastavil .

Kvete už jedna rostlinka, která je třeba v Chocni a Brně běžná, jinde úplně chybí. Znáte?

Re: Re: Na břehu řeky Svitavy, 16.05.2015 15:21, Véna, (O přírodě)

Kakost hnědočervený.

Re: Re: Re: Na břehu řeky Svitavy, 16.05.2015 15:29, chorcheee(m), (O přírodě)

Přesně tak. A pěkně jsem ho nasluněný Svítíčkem vyfotografoval, že?

Re: Re: Re: Re: Na břehu řeky Svitavy, 16.05.2015 19:25, Zdeno(m), (O přírodě)

To víš, že jo...Ale představ si (ovšem, že ryze teoreticky a hypoteticky...), že by Ti obrázek nikdo nepochválil...A s tím se nauč pracovat...

Re: Re: Re: Re: Re: Na břehu řeky Svitavy, 16.05.2015 20:46, Honzík(m), (O přírodě)

...šák on s tím už pracuje a občas si to pochválí sám...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na břehu řeky Svitavy, 16.05.2015 21:10, Zdeno(m), (O přírodě)

Jedno z dobrých řešení...

Re: Re: Na břehu řeky Svitavy, 16.05.2015 19:25, vevanek, (O přírodě)

Moc hezká kytka Ještě jsem ji nikdy neviděla. Nevím jestli tu roste.

Možná si pamatujete, jak lopotně jsem se domohl sírovce v luzích kolem Orlice. No a tady u Svitavy jsou ho metráky. První jsem našel obrovský trs na mohutné vrbě asi 5 m nad zemí. Řekl jsem si, "nemusím být tak lačný a nechám ho tam na pozorování" (i když jistě, kdybych se zamyslel, nějak bych jej dobyl). No ale když jsem pak začal nacházet ve výšce očí, neodolal jsem . Byl minimálně na deseti stromech a pařezech. Desítky kilogramů přinejmenším. Některé klobouky byly ořezané, ale zjevně jej houbaři, kteří o něm ví nestíhají sklízet (a nebo je s tím žena doma už vyhazuje ). Tento krásně čerstvě gutoval, takže jsem ho seznal delikatesním a už je v ledničce . Hezký den!.

Re: Re: Na břehu řeky Svitavy, 16.05.2015 19:26, Zdeno(m), (O přírodě)

Tohle je ovšem sakra dobré včetně komentáře...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30