O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Houby..Že nejsou?, 14.05.2015 20:12, Patrik(m), (Houby)

Času příliš nemám, ale nemůžu se přece furt učit. Proto jsem si dal odpoledne po škole půl hodinku oddechu a pohrál jsem si na zahradě se závojenkama podtrnkama...Slunce..můj úhlavní nepřítel. Především, když fotím světle zbarvené plodnice na tmavěji zbarvené trávě.

Re: Houby..Že nejsou?, 14.05.2015 21:13, vlk(m), (Houby)

...dost dobrý...

Re: Re: Houby..Že nejsou?, 15.05.2015 10:30, chorcheee(m), (Houby)

Na sluníčku fotografovat, to není žádná zadel. To umí jen Honzík! .

Re: Houby..Že nejsou?, 14.05.2015 20:12, Patrik(m), (Houby)

Poradil jsem si snadno. Vzal jsem deku a zrobil si stín...

Re: Re: Houby..Že nejsou?, 14.05.2015 20:56, Zdeno(m), (Houby)

Fotky jsou dobré, kde je bílá, je vždy problém...

Re: Re: Re: Houby..Že nejsou?, 15.05.2015 10:25, chorcheee(m), (Houby)

To máte z toho, že nechcete používat ten histogram, krerý ve fotoaparátu většinou beztak máte, jak jsem vám před 4 měsíci radil . Tý jo, já asi nebudu moci být učitel. Když by mé rady nenásledovali, já bych je tloukl hlava nehlava .

Jinak,
1/ podtrnky, Patriku, závidím a přeji a (abych napsal taky něco konstruktivního)
2/ Jan Borovička v FB skupině Houbolov-Fotolov psal, že E. clypeatum je nejspíš více druhů a nikdo se v tom dnes nevyzná. Výzva pro mladé...

Re: Re: Re: Re: Houby..Že nejsou?, 15.05.2015 20:09, Patrik(m), (Houby)

1. Já na 100% histogram ve foťáku nemám, jinak by byla o něm zmínka v návodu. Ten bývá asi jenom u zrcadlovek.
2. Výzva to být může, ale ne pro mě. Já jsem se dal na askouše a mě stačí vědět, že je to podtrnka.

Re: Re: Re: Re: Re: Houby..Že nejsou?, 15.05.2015 22:00, chorcheee(m), (Houby)

Ne, on-line histogram má spousta aparátů. Třeba moje Fuji Finepix HS30EXR. A to zrcadlo také není...

Není to však zas tak jednoduché, jak se zdá...hlavně, když mě při focení otravuje můj strašně zvědavý pes. Byl jsem z něho už na nervy. S dekum si chtěl furt hrát a musel se furt protlačovat mezi mě a foťák, protože si nejspíš to focení chtěl vyzkušat taky.
Tady trochu odpočuju od tématu, ale není lepší fotka Bada, než když se chystá ze skalní vyvýšeniny skočit do vody

No a nakonec ještě něco z lesa - dřevnatka dlouhonohá. Lokalita předpokládaného výskytu čapulek bahenních.

Re: Re: Houby..Že nejsou?, 14.05.2015 22:04, svědek, (Houby)

Moc hezké.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30