O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Neděle, 10.05.2015 22:01, léto, (O přírodě)

Pěknej večer přeju.
Nevím jak jinde, ale u nás si na nedostatek vody stěžovat nemůžu, a abych byl upřímnej, bahna už mám plný zuby.Čekal jsem, že až se zvednou teploty a probudí se les, vysaje vodu a bude sucho.Vláhy je pořád dost, ale houby se chovají, jako když sucho je.Nerostou.Minule jsem zapomněl vložit korunokyjku svícnovitou, činím tak nyní.

Re: Neděle, 11.05.2015 18:21, svědek, (O přírodě)

Já myslel, že jsi odněkud z Jižní Moravy. Okolo Brna je povětšinou totiž dost sucho. Jen lokálně je někde trochu vlhčeji. Třeba poblíž Kuřimi jsem našel pět májovek a taky vím, že tam několikrát intenzivněji pršelo. Naproti tomu třeba Bystrc je vyschlá. Jinak vlha je nádherná. Ledňáčky vídám poměrně často. Ovšem vlhu jsem viděl jen jednou a to ještě v Chorvatsku. Do pomyslného trojlístku ptačích krasavců počítám ještě dudka. Toho jsem zahlédl jen velmi letmo a z dálky, takže zatím jsem spíš čekatelem.

Re: Re: Neděle, 11.05.2015 21:35, léto, (O přírodě)

Přesněji Ivaň.Okolí dobře znáš.Interiér Plačkova lesa je pod vodou a některý cesty jsou tam neschůdný suchou nohou.K Pouzdřanskýmu rybníku jsem se minulej týden traktorem nedostal lesem.Prvního a druhýho května tady slušně zapršelo.Když odhrnu listí, je tam vlhkosti dost.Je to tři neděle zpátky co jsem sázel jilmy za Nesovicemi.Tam to byla polopoušť.
Vzpomínám si na Tvůj minuloroční příspěvek o chytání ryb na starým korytě Svratky někde u Pouzdřan.Vlhy ti tam lítají nad hlavou jenom o nich nevíš.Mají zvláštní švitořivej zpěv a let podobnej jako strakapoudi porokládanej plachtěním.Když vidíš jejich siluetu, snadno je poznáš podle prodlouženýho ocasního peří, což je dobře vidět na fotce.

Re: Neděle, 10.05.2015 22:01, léto, (O přírodě)

Nezbylo než zakleknout, zapnout přední náhon a bavit se hledáním právě začínajících řasnatek...

...nebo kosmatek.

Minulej rok jsem slíbil, že počíhám na vlhy a pořídím snímek, kde je nebudou překrývat větve. Plním tedy slib.S fotkou ovšem nejsem úplně spokojenej.Dost foukal vítr a listí keře ve kterým jsem byl zalezlej mi dělalo nepříjemný stíny jak se pohupovalo.Byť mělo být jasno, bylo zataženo, takže světlo nic moc a šedá není zrovna pěkný pozadí.

Re: Re: Neděle, 10.05.2015 22:22, Zdeno(m), (O přírodě)

Ale úlovek je to jaksepatří...

Re: Re: Neděle, 11.05.2015 00:16, Kraken(m), (O přírodě)

Zelený klenot, ještě jsem ho neviděl.

Re: Re: Re: Neděle, 11.05.2015 07:14, Honzík(m), (O přírodě)

...jó,tak tohohle barevňáka taky asi nikdy nepotkám...

Re: Re: Neděle, 11.05.2015 13:36, Hanýžka(m), (O přírodě)

Vlha je nádherná.

Re: Re: Neděle, 11.05.2015 15:47, vevanek, (O přírodě)

Krásné Ptáček jako malovanej

Re: Re: Neděle, 11.05.2015 21:40, léto, (O přírodě)

Když jsem četl vaše reakce, musel jsem se zastydět.Čílím se nad kvalitou snímku a teprve teď si uvědomuji, že sebelepší kvalita, se nevyrovná zážitku, jakej jsem měl.Přihodím fotku vlepším světle a s příjemnějším pozadím a čert vem větvičky.

Re: Re: Re: Neděle, 11.05.2015 22:26, Tori(m), (O přírodě)

To jsou nádherný ptáci!

Re: Re: Re: Neděle, 11.05.2015 23:30, Kraken(m), (O přírodě)

Re: Re: Re: Neděle, 12.05.2015 16:14, alesjirsa(m), (O přírodě)

Moc pěkné.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30