O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Sokolníci na Chomutovských slavnostech, 28.04.2015 02:15, Kraken(m), (O přírodě)

Majestátní orel bělohlavý, bylo mi řečeno, že prý samice.

Re: Sokolníci na Chomutovských slavnostech, 28.04.2015 02:15, Kraken(m), (O přírodě)

Výr velký z ánfasu.

Re: Re: Sokolníci na Chomutovských slavnostech, 28.04.2015 05:26, MACEK, (O přírodě)

Zatím jsem na něj ve volný přírodě nikdy nenatrefil. Ten jeho pohled je....

Re: Re: Re: Sokolníci na Chomutovských slavnostech, 28.04.2015 12:17, vevanek, (O přírodě)

Vnučka měla co dělat, aby ho udržela ( u ZOO Svatý kopeček u Olomouce)

Re: Re: Re: Re: Sokolníci na Chomutovských slavnostech, 28.04.2015 12:25, samotářka, (O přírodě)

Vnučka s výrem dost riskovala. Ochočení výři mají špatnou pověst, přesněji řečeno občas se k lidem chovají hrozně. Pařáty výra zabodnuté v hlavě se u majitelů výrů někdy vyskytují.

Re: Re: Re: Re: Re: Sokolníci na Chomutovských slavnostech, 28.04.2015 16:27, vevanek, (O přírodě)

Zvířatům do hlavy nevidíme i domácí mazlíček může ublížit Museli bychom žít ve skleníku a tím se vyvarovat každému nebezpečí, které by nás mohlo potkat.
Vnučka ho nemohla udržet, ne proto, že by byl agresivní, ale byl na ni těžký. A vedle stál sokolník (toho jsem odřízla ).

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sokolníci na Chomutovských slavnostech, 28.04.2015 16:53, chorcheee(m), (O přírodě)

Já zase stále přemýšlím o těch hadech, že nechají svou kořist tak dlouho trpět. Nemohou jinak - nemohou ji rozkousat, tak čekají až se udusí (pojde strachem a jinými stresy...). Tady je ale pak těžké vysvětlovat lidem, že nemají být nehumánní, když zvířata sou. Islámský stát a další. Je to smutné, ale většina lidí se ukáže být píčusama, když je nesvazuje strach či strach ze ztráty prestiže...

Re: Re: Re: Sokolníci na Chomutovských slavnostech, 28.04.2015 13:50, Kraken(m), (O přírodě)

Jo ty jejich oči mě taky berou. Tahle fotka je z Císařského dne v Kadani.

Re: Sokolníci na Chomutovských slavnostech, 28.04.2015 02:15, Kraken(m), (O přírodě)

Výreček bělolící, jméno jsem zapomněl a musel jsem si ho dohledat.

Káně Harrisova zrovna tak. Ta se mi nepodařila zaostřit ani na potřetí. :-(

A tady už jsem ani nehledal, nazvu to reklama na Mattoni.

Re: Re: Sokolníci na Chomutovských slavnostech, 28.04.2015 07:48, vevanek, (O přírodě)

Krásní ptáci My jsme se setkali se sokolníky vloni na hradu Kost. Bylo to zajímavé a poučné jak pro děti, tak pro dospělé.

Re: Re: Sokolníci na Chomutovských slavnostech, 28.04.2015 12:18, samotářka, (O přírodě)

Dravec, jehož jméno si nehledal, je podle mne raroh. Má černé oči podobně jako sokol, ale v porovnání se sokolem je raroh větší.
Káně to není zcela určitě, káně má oči světlejší, i když ne tak žluté jako jestřáb.

Re: Re: Re: Sokolníci na Chomutovských slavnostech, 28.04.2015 14:09, chorcheee(m), (O přírodě)

Já se dravce asi nikdy nenaučím, přijdou mi (podobně jako mnohé lupenaté houby) všichni stejní. Aspoň že sovy mají placatý obličej .

Re: Re: Re: Re: Sokolníci na Chomutovských slavnostech, 28.04.2015 17:21, karelzbrd(m), (O přírodě)

ano, raroh by to měl být

Na zoopark už nezbyl čas, jen jsme tam nahlédli. Bažant zlatý ležící spící, jak Jára Cimrman.

Re: Re: Sokolníci na Chomutovských slavnostech, 28.04.2015 07:03, Zdeno(m), (O přírodě)

Hezká reportáž...

Re: Re: Sokolníci na Chomutovských slavnostech, 28.04.2015 07:53, machaon, (O přírodě)

V roce 2010 jsem v jednom vápencovém lomu, narazil na mladé Výry.Nechtěl jsem je plašit tak že foto je jen jako doklad.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30