O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

To já měla dnes oko z Kašparovy krávy, 25.04.2015 23:14, Pavla, (O přírodě)

velkou radost z mého prvonálezu ušíčka černého

Re: To já měla dnes oko z Kašparovy krávy, 25.04.2015 23:14, Pavla, (O přírodě)

vystřídal doma smutek nad totálně nevyvedenými fotkami. Nebýt to mí prvňáčci, s kterými jsem se chtěla pochlubit, tak letí všechny do koše …

Re: Re: To já měla dnes oko z Kašparovy krávy, 26.04.2015 10:40, vevanek, (O přírodě)

Nebuď smutná. Já, když jsem poprvé fotila ušíčka u machaona, tak taky plno fotek skončilo v koši. A ty, co jsem našla u sebe, jsem raději jela druhý den přefotit a stejně to ještě nebylo ono. To je úděl nás začátečníků

Re: Re: Re: To já měla dnes oko z Kašparovy krávy, 26.04.2015 13:52, Pavla, (O přírodě)

Jsi hodná, díky za slova útěchy. Když ono je toho na začínajícího fotohoubaře opravdu moc – 1. najít kolikrát vůbec nějakou houbu, 2. najít pokud možno zajímavou houbu, 3. nafotit ji kvalitně, 4. nafotit ji zajímavě pro oko, 5. bezchybně upravit v grafickém programu, 6. správně určit její druh a 7. najít o ní nějakou zajímavost, kterou ještě nikdo nikdy neslyšel, ani nečetl. Fuška, co? Asi se na to vybodnu a začnu Vás raději kritizovat ...

Re: Re: Re: Re: To já měla dnes oko z Kašparovy krávy, 26.04.2015 17:07, gazela(m), (O přírodě)

Tak si z nich aspoň dělám srandu – kdo kdy viděl žížalu s černým uchem? ;)

Kousek dál od potůčku už jen (s)uši …

A mi zůstaly jen oči (či uši) pro pláč... Moc se omlouvám za své "něpodarky" zvlášť dnes, kdy jste tady všichni dali tak mazácké fotky, ale když ta moje radost z nálezu byla tááák veliká a byla jsem toho plna a muselo to ze mě ven. Příště se polepším, tak přísahám ;)

Re: Re: To já měla dnes oko z Kašparovy krávy, 25.04.2015 23:21, Honzík(m), (O přírodě)

...chytrá a ještě černoočkauška...

Re: Re: To já měla dnes oko z Kašparovy krávy, 25.04.2015 23:59, Tori(m), (O přírodě)

Gratuluju k nálezu, o takovémhle datumu a v tom suchu bych je už nečekala.
V jakém biotopu rostly? (Rovina/svah/údolí, uvnitř lesa nebo kraj/u cesty, vlhká lokalita nebo ne...)

Re: Re: Re: To já měla dnes oko z Kašparovy krávy, 26.04.2015 00:39, Pavla, (O přírodě)

Děkuji. Údolí, u cesty na kraji lesa, v břehu kolem potůčku.

Re: Re: Re: Re: To já měla dnes oko z Kašparovy krávy, 26.04.2015 06:44, Honzík(m), (O přírodě)

...jů,ty tam ještě devětsiluješ...

Re: Re: Re: To já měla dnes oko z Kašparovy krávy, 26.04.2015 18:09, vevanek, (O přírodě)

Já u nás taky ještě nacházím ušíčka. Dnes zase, i když bylo olámané Rostou na kraji lesní cesty v mechu pod smrky, na rovině, kde široko daleko není žádná voda, v nadm. výšce 530 m.

Re: Re: To já měla dnes oko z Kašparovy krávy, 26.04.2015 07:43, alesjirsa(m), (O přírodě)

Gratuluji, to potěší.

Re: Re: To já měla dnes oko z Kašparovy krávy, 26.04.2015 17:56, Tori(m), (O přírodě)

Pořád mi to připomíná nějaký obličej a nevím odkud, snad z nějakého komixu? Kulatá hlava i tvář, široce otevřené oči koukající nahoru, úsměv.

Re: Re: Re: To já měla dnes oko z Kašparovy krávy, 26.04.2015 19:26, Pavla, (O přírodě)

Že by E.T.?

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30