Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Houby rostou!, 25.04.2015 19:57, chorcheee(m), (O přírodě)
Tak jsem včera v "nové divočině" pod lomem Hády cvaknul pár dřevomilek a tento detail listu. Poznáváte rostlinku a houbový organismus? Nápověda: Tohle napadení je pro tento druh rostliny velmi typecké a nezdá se, že by moc škodila...
No, ale jarní houby se nekonají. Myslím, že nyní to není ani tak tím, že jsem na ně špatný (=nezkušený), ale asi fakt je sucho a nerostou...
Tak a teď mne naštve, když tady za chvilku Hanka dá fotky dnešních smržovitých nálezů ze stejné lokality (má tam na ně místečka)
.
Re: Houby rostou!, 25.04.2015 19:59, alesjirsa(m), (O přírodě)
Proč naštve ? Aspoň tě to trošku povzbudí při dalším hledání. 

Re: Re: Houby rostou!, 25.04.2015 20:06, chorcheee(m), (O přírodě)
Ano, Aleši, tak by to mělo být! Ale já stále těžko nesu, když v něčem nejsem dostatečně dobrý. Konkrétně to většinou vypadá tak, že výborným teoretikem se do roka a do dne stanu téměř v čemkoli si zamanu, praktikem skoro v ničem
.
.

Re: Re: Re: Houby rostou!, 25.04.2015 21:43, Patrik(m), (O přírodě)
To je tak, když v chemických laboratořích mám zapálit hlupý kahán a spotřebuju na to 10 zápalek zatímco tam běží zapnutý plyn. Nakonec tam pod dozorem čekám na reakci dichromanu draselného (myslím, že to byl on) a učitelka se diví proč mě reakce furt neprobíhá. Tak ji logicky řeknu, že má zřejmě velkou aktivační energii (velkou proto, protože aktivační energie je energetická bariéra, kterou je nutno překonat, aby reakce vůbec proběhla), tak se jenom zasměje a zvolá: ,,no jo, ty si teda teoretik, ale do laboratoře se raději nehrň"

Re: Re: Houby rostou!, 25.04.2015 20:07, chorcheee(m), (O přírodě)
Tedy, to je rychlost reakcí, ale bez určovacího effortu
. Ještě chvíli počkejme. Souhlasíte, mládežníci?
.

Re: Re: Re: Houby rostou!, 26.04.2015 18:57, chorcheee(m), (O přírodě)
Tak je to mrkev srpek obecný (Falcaria vulgaris) a na něm asi rez Puccinia falcariae.