Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

dnešní rostlinka, 14.04.2015 20:40, chorcheee(m), (O přírodě)
Dobrý večer, neodolal jsem dnes počasí a jel se projet na motorce. U lesa jsem zahlédl pár s košíky. Zastavil jsem se, abych se jich zeptal, zda jdou na houby a zda už letos nějaké našli. Sdělili mi, že nikoli, že na medvědí česnek
. Vyfotil jsem tedy alespoň tuto rostlinu. Znáte? Moc lidí ji nezná...

Re: dnešní rostlinka, 14.04.2015 20:40, chorcheee(m), (O přírodě)

Re: dnešní rostlinka, 14.04.2015 20:40, chorcheee(m), (O přírodě)
Tak a jdu zase pracovat na skriptech. Se divím, že mne nikdo nechce zaměstnat. Ono to je asi poznat i dost neverbálně, že toho poslední dobou moc neudělám, zatímco si hodně píši s lidma na interfernetu
. To je dnes mor...
V noci (až dodělám kapitolu pro skripta) ještě přidám příspěvek o černých dírách. Díky bassetovi o nich poslední dny hodně přemýšlím...

Re: Re: dnešní rostlinka, 14.04.2015 20:54, karelzbrd(m), (O přírodě)
sasanka narcisokvětá - u nás neroste, znám ji jakožto kdys mladý hltač encyklopedií

Re: Re: Re: Re: dnešní rostlinka, 14.04.2015 21:53, chorcheee(m), (O přírodě)
Tak jsem zase neodolal odskočit od skript
. Nikoli, větrnice alias sasanka narcisokvětá to není
.

Re: Re: Re: Re: Re: dnešní rostlinka, 15.04.2015 05:56, Hanýžka(m), (O přírodě)
Odkud ji máš? Stránská skála? Hády? Isopyrum thalictroides má přezdívku veterník, což je od větrnice jen kousek, tak bych to skoro uznala.

Re: Re: Re: Re: dnešní rostlinka, 15.04.2015 13:02, chorcheee(m), (O přírodě)
Ano zapalice
. Pro Hanýžku: Někde na hranici Přírodního parku Bobrava u Ivančic (asi 15 km jihozápadně od Brna, kraj Vladimíra Menšíka). Ona podle mě není zas nějak vzácná. Když je hezký kyprý listnatý les, kde jsou bílé i žluté sasanky a nějaké kyčelnice, je tam skoro vždy. Jen ji lidi přehlíží - kvete krátce a podle listů už si vůbec nikdo nevšimne, že to není ani dymnivka ani sasanka
.