O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Ucháč obecný-Gyromitra esculenta, 14.04.2015 15:39, fáfa(m), (O přírodě)

..nechám detaily detailama přeci nemůžu chtít všechno umět hned že,to se potom nějak vypiluje
v neděli na procházce s rodinkou skoro uprostřed vsi na mulči nález několika desítek plodnic ucháče obecného..

Re: Ucháč obecný-Gyromitra esculenta, 14.04.2015 16:06, chorcheee(m), (O přírodě)

Kdybys nám, fáfo, prozradil detaily, řekneme Ti hned a bez mučení kde děláš chybu. Víš, že jsem tu nejlepší teoretik přes fotografování a Zdeno je zase docela dobrý praktik .

Re: Re: Ucháč obecný-Gyromitra esculenta, 14.04.2015 16:15, chorcheee(m), (O přírodě)

Jo, a tohohle ucháče už by měli konečně přejmenovat. Kdo umí latinsky (třeba lékaři a farmaceuti) a neumí houby, mohl by se dle jména mylně domnívat, že je jedlý...

Re: Re: Re: Ucháč obecný-Gyromitra esculenta, 14.04.2015 19:22, MACEK, (O přírodě)

Tři dny se doslova plazím trnkami a hledám nějakého smrže a nic. Má to někdo haluz a i štěstí. Fáfa blahopřeji a jen tak dále. Štěstí se obvykle přiklání k připraveným.

Re: Re: Ucháč obecný-Gyromitra esculenta, 15.04.2015 06:25, Hanýžka(m), (O přírodě)

Fáfo, moc hezké. Zrovna ve tvých pěkných fotkách bych za každou cenu chyby nehledala, jpodle mě patří rozhodně k těm lepším, i když nejsou úplně ostré.
Chorchee, víš, kdo se považuje za největšího odborníka na fotografování na nahouby a jak moc je tam oblíbený? Teď nemyslím třeba Zdena, který fotit fakt umí a zároveň ovládá také komunikační dovednosti...

Re: Re: Re: Ucháč obecný-Gyromitra esculenta, 15.04.2015 12:53, chorcheee(m), (O přírodě)

Ano vím . Ale já snad narozdíl od VB chápu ironii a nadsázku a umím si ze sebe udělat legraci. Fáfovy fotky jsou samozřejmě výborné a mnozí je dávají jako etalon špičkové houbové fotografie. Že by nebyly ostré jsem si nikdy nevšiml. Snad jen tady v těch testech s novým objektivem je někdy nízká hloubka ostrosti, a proto mne zajímala clona. Ale co je to hloubka ostrosti, to fáfa samozřejmě dobře ví a pokud použil nízkou clonu, byl to jistě spíše záměr. Já do fáfy jen tak občas rýpu, protože jsem si všimnul, že na mé příspěvky, které na něj nějak směřuji, ještě nikdy nereagoval. Tak zjišťuji, jestli vyvolám reakci. Ale samozřejmě, že dosáhnu spíše toho, že mě bude považovat za čímdál většího blbečka a za reakci mu už nebudu stát vůbec....

Re: Re: Re: Re: Ucháč obecný-Gyromitra esculenta, 15.04.2015 19:13, Hanýžka(m), (O přírodě)

Teda Chorchee, asi ti začnu taky říkat Chucku. Trefná a užitečná sebereflexe.

Re: Re: Re: Re: Ucháč obecný-Gyromitra esculenta, 15.04.2015 21:58, fáfa(m), (O přírodě)

..dík Chorcheee to potěší a za blbečka tě teda nepovažuju a to že většinou nereaguju je moje lenost,ty slohy co píšeš z toho by mě jeblo(to napsat teda)

Re: Ucháč obecný-Gyromitra esculenta, 14.04.2015 15:39, fáfa(m), (O přírodě)

..vždycky jsem nacházel solitérní kusy ,ale toto mě ohromilo..

Re: Re: Ucháč obecný-Gyromitra esculenta, 14.04.2015 15:40, fáfa(m), (O přírodě)

..no nechtěl jsem se tam nějak dlouho válet lidi čuměj co to je za magora,ale pak zjistěj že to sem já,tak to chápou,tak zatim čus

Re: Re: Re: Ucháč obecný-Gyromitra esculenta, 14.04.2015 17:04, Pavla, (O přírodě)

Fáfa tady pokaždé proletí jak kulový blesk a zanechá za sebou spoušť (myšleno v dobrém). Mi jeho fotopříspěvky, skoro vždy, vyvolávají v mysli text sprostonárodní písně Na kopečku v Africe – konkrétně pasáž „škytla, prdla, omdlela ….“ Krásné fotky i nálezy.

Re: Re: Ucháč obecný-Gyromitra esculenta, 14.04.2015 17:22, vlk(m), (O přírodě)

...Ucháč Černobylský...rodově spřízněn s Fukušimskou odrůdou...to patří k té valné hromadě...

Re: Re: Ucháč obecný-Gyromitra esculenta, 14.04.2015 20:10, vevanek, (O přírodě)

To je teda něco (patří ke srostlici)

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30