Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Galeriny?, 14.04.2015 08:43, chorcheee(m), (Houby)
Dobré dopoledne, tak jsem téměř celou neděli 12.4. prochodil na opukách mezi Chocní, Brandýsem nad Orlicí a Bezprávím. Nad Orlicí tam je řada jasenin. Těšil jsem se na jarní houby, ale našel jsem na tlejícím dřevě toto:

Re: Galeriny?, 14.04.2015 08:43, chorcheee(m), (Houby)
Hagaru jsem dnes náhodou otevřel na str. 1126 a tam je čepičatka pařezová (Galerina triscopa). Tu mi to trochu připomnělo
. Díky a hezký den všem!

Re: Re: Galeriny?, 14.04.2015 08:53, chorcheee(m), (Houby)
I když to je asi blbost. Galeriny nemají asi takto sbíhavé lupeny. Tak že by staré kržatky zimní?

Re: Re: Re: Galeriny?, 14.04.2015 08:58, Hanýžka(m), (Houby)
Kalichovka zvonečková, na jaře obvyklá.

Re: Re: Re: Re: Galeriny?, 14.04.2015 09:18, chorcheee(m), (Houby)
Díky.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Galeriny?, 14.04.2015 16:03, chorcheee(m), (Houby)
Já chtěl Hanýžce udělat radost - dělat lidem radost je přeci krásné
. A já i Hanýžka přece sme oba kapacity, což? jen každý malilinko jinak...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Galeriny?, 14.04.2015 19:24, chorcheee(m), (Houby)
Jednotkou kapacity je Farad
. Pavlo, můžeš, prosím, svůj pocit nějak konkretizovat?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Galeriny?, 14.04.2015 20:28, chorcheee(m), (Houby)
Bassete, ty woe, já kdybych měl podnikavého ducha, tak založím minipivovar.
. Farad to není špatné jméno pro nápoj! Díky, za inspiraci! 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Galeriny?, 14.04.2015 20:58, Pavla, (Houby)
Mi prostě jen připadlo, že dřív jsi byl tak nějak za kapacitu bez citu. Kdežto teď se sám přiznáváš, že se snažíš dělat bližním radost, a tak se mi začínáš jevit jako kapacita citu plná. Jednoduše jsem Tě chtěla pochválit, ale asi jsem na to šla složitě. 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Galeriny?, 15.04.2015 05:34, Hanýžka(m), (Houby)
Nechci prudit, ale pochybuji, že Zdeno myslel tím "žactvo opravuje kapacity" mě a Chorcheeho. Spíš to mohla být reakce na moji glosu na Zdena kdesi dole. Nevěřím, že by i Zdeno podlehl vtipnému internetovému dojmu "kdo se víc vyjadřuje, víc ví, kdo se nevyjadřuje, nic neví". V tom případě by musel být třeba Vláďa Antonín žák, protože nesnáší určování z fotek (a mě k tomu postupně taky přivádí), zatímco největší kapacity by museli být ti největší střelci od boku (teď nemyslím Chorcheeho, ten naopak silně posiluje pozice). Co se týká dřevomilek, Chorchee vede, ale v lupenatých si dost věřím.
Holt každý nemá čas každý den sedět na internetu či povahu do všeho mluvit...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Galeriny?, 15.04.2015 14:34, Hanýžka(m), (Houby)
A kdo za to může? Myslím, že nebýt tebe a tvých soutěží, šlo by mé vzdělávání podstatně pomaleji - takhle geniálně využít lidskou zvědavost, to je vidět Pana pedagoga.
Chorchee sice začal dělat houby nedávno, ale kdo to neví, nepoznal by to - pochoduje mílovými kroky. A až si koupí mikroskop, to bude teprve tóčo.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Galeriny?, 15.04.2015 19:15, Hanýžka(m), (Houby)
Dnes mám výjimečně čas, starám se o nemocného Petříka, který dost spí. Od zítřka, nejpozději zase přecházím na režim 2x týdně vidět, to musí stačit.