O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Další fotky z nedělních přípoděbradských luhů..... , 01.02.2012 12:41, Forrest Run(m), (O přírodě)

Černorosol, pravděpodobně uťatý....

Re: Další fotky z nedělních přípoděbradských luhů..... , 01.02.2012 12:42, Forrest Run(m), (O přírodě)

..a tohle Č. uťatej, případně Č.bukovej.....

Re: Další fotky z nedělních přípoděbradských luhů..... , 01.02.2012 12:43, Forrest Run(m), (O přírodě)

Tohle cca 5mm UFO jsem nalezl v necelejch 190m.n.m., padlej cca stoletej kaštan v pokročilým stádiu rozkladu od laref dřevokaznýho hmyzu i od hub-bílá hniloba....byly jich tam desítky fšude tam, kde byl kmen odkorněnej.....za případný typy předem děkuju,
Jiřík Burlík mi napsal toto:
"Hoj, buď je to jetá bělokosmatka (Humaria), nebo spíš nějaká Trichopezizella (ev. Trichopeziza…). Osobně bych to do určení nějakým askomycetologem vedl jako Trichopezizella sp.
Scutellinia to rozhodně není"

Re: Re: Další fotky z nedělních přípoděbradských luhů..... , 01.02.2012 22:54, Joska(m), (O přírodě)

Někam mi to zmizelo... Šetři doostřením v PC...

Re: Další fotky z nedělních přípoděbradských luhů..... , 01.02.2012 12:44, Forrest Run(m), (O přírodě)

Kržatek bylo "Šest půlek".....

Re: Další fotky z nedělních přípoděbradských luhů..... , 01.02.2012 12:49, Forrest Run(m), (O přírodě)

Re: Další fotky z nedělních přípoděbradských luhů..... , 01.02.2012 12:50, Forrest Run(m), (O přírodě)

Pro dnešek se rozloučím fotogenickejma klanolístkama!:o)))

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30