Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Opožděně :), 21.03.2015 19:39, chorcheee(m), (O fotografování)
Dobrý večer,
byl jsem v Praze na České Zemědělské Univerzitě a vidím, že krom Zdenokvízu jsem promeškal i Alešokvíz a další požadavky na mne směřované
.
To je bohužem mé prokletí, že pro jednu posedlost často upozadím ostatní. Nyní jsme dokončovali grant na lišejníky, který - pokud by vyšel - by mi mohl zajistit placené působení ve vědě na 3 roky, počínaje lednem 2016.
Nu, a na chodbě přes okno studenti pozorovali srpek Slunce. Přes dvojité eurookno
.
Jeden mi půjčil vnitřek 3 a 1/2 inčové diskety a tak jsem cvaknul toto:
Re: Opožděně :), 21.03.2015 19:51, alesjirsa(m), (O fotografování)
Možná za měsíc, až zase nasbírám nějaké fotky, dám další kvíz, pokud byste chtěli.(??) Hlavně doufám, že to nebude vadit Zdenovi.

Re: Re: Opožděně :), 21.03.2015 20:05, chorcheee(m), (O fotografování)
Jasněéé!
. Jste s Patrikem dobří, jen - mám pocit - že vás lidi z objektivních i subjektivních důvodů trošku přehlíží. To já jsem exot asi ještě větší, ale nějak jsem zdejší pospolitost přesvědčil, že umím dřevomilky, a tak na mne často směřuje dotazy...
Jako ano, také se sebekriticky domnívám, že za asi 4 měsíce jsem se toho naučil neskutečně mnoho, ale přesto:
1/ Ještě jsem stále začátečník a
2/ Lecos se z jedné (nebo i několika fotek) poznává opravdu obtížně, ne-li nemožně

Re: Re: Re: Opožděně :), 22.03.2015 16:33, Patrik(m), (O fotografování)
Chorchee má docela zajímavý pohled na tuto skutečnost, ale já si myslím spíš něco jinčího...je to tím, že tady askomycety nikdo moc nemusí, a když se tu nějaký objeví, obvykle je to jeden z těch ,,běžnějších" druhů, o kterých si můžu jen nechat zdát...no a třeba ty tvoje nelupenaté stopkovýtrusné houby jsou všude kde je ňáký kus dřeva v lese a tak se tady objevují častěji...a další věcí je, že askomycety jsou na studium složitější a je potřeba i toho mikroskopu, který bych měl mět letošní Vánoce

Re: Re: Opožděně :), 21.03.2015 21:59, Zdeno(m), (O fotografování)
Proč by mi to mělo vadit, naopak mne těší, že kontinuita je jistá...Nemám tady žádná privilegia. Jen si vyzkoušejte, co to obnáší...
Re: Re: Re: Opožděně :), 21.03.2015 22:03, alesjirsa(m), (O fotografování)
Dobře, když to nevadí, tak vždy (nebo většinou) první den v měsíci.(??) 

Re: Re: Re: Re: Opožděně :), 22.03.2015 09:37, Zdeno(m), (O fotografování)
Je to na Tobě, pevný termín se soutěžícím lépe zafixuje v paměti (mají-li ji, ovšem...).
Re: Re: Re: Re: Re: Opožděně :), 22.03.2015 10:10, alesjirsa(m), (O fotografování)
OK. Takže příští kvíz: 1.dubna
Mám 9 dní ještě sehnat nějaké fotky.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Opožděně :), 22.03.2015 14:12, Honzík(m), (O fotografování)
...jestli chceš kvíz na Apríla,tak to se možná i zůčastnim...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Opožděně :), 22.03.2015 16:14, alesjirsa(m), (O fotografování)
Ááá, on bude vlastně apríl, no tak to abych si vymyslel něco speciálního. 

Re: Opožděně :), 21.03.2015 19:39, chorcheee(m), (O fotografování)
Nu, a druhý promítal zbývajících 37+% slunečního disku přes triedr na zem. Také se mi celkem podařilo zachytit, napříč tomu, že jak srpek na zemi, tak můj fotoaparát (na stativ neukotvený) se komíhaly. Při času 1/40s je to spíše náhoda, že je celkem ostré.
No a hlavně zase mám trošku jiné snímky, než jaké ten den vytvořil a na Facebook dával snad každý pátý člověk přebývající na území, kde se Slunce měsícem zatmívalo
. Nuž, většinou vybočuji, ať už se o to snažím, či nikoli
. Hezký večer všem a brzy snad dám nějaké houby...

Re: Re: Opožděně :), 21.03.2015 19:46, Pavla, (O fotografování)
Salome tančící před Herodem
Líbí se mi to.

Re: Re: Re: Opožděně :), 21.03.2015 19:54, chorcheee(m), (O fotografování)
Salome je docentka Kocourková, odbornice na lišejníky a lichenikolní (= na lišejnících rostoucí) houby
.

Re: Re: Re: Re: Opožděně :), 21.03.2015 19:55, chorcheee(m), (O fotografování)
Počkat, nebo Herodes?
.

Re: Re: Re: Re: Re: Opožděně :), 21.03.2015 19:55, Pavla, (O fotografování)

Re: Re: Opožděně :), 21.03.2015 19:52, chorcheee(m), (O fotografování)
Vevánek tu tuším psala o tom klidu během slunečnoměsíčního úkazu. Dříve jsem si to neuvědomil, ale asi má zcela pravdu.
1/ vítr se zpomalí, protože na čas výrazně zeslábne jeho pohon - sluneční žár dopadající na Zemi.
2/ ptáci, psi, a jiní s přírodou pupeční šňůrou navázaní živočichové včetně lidí přestanou pokřikovat, protože si všimnou, že je něco v nepořádku a říkaj si "co se to děje?!"
Ano ano, zatmění (téměř 100%) jsem zažil jen jednou, asi před 15 lety v Rakousku a to bylo - pokud si nyní pamatuji - také zlověstné ticho!

Re: Re: Re: Opožděně :), 21.03.2015 22:00, Zdeno(m), (O fotografování)
A.D. 1999...