O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Správné odpovědi, 21.03.2015 13:41, alesjirsa(m), (Kvízy)

Pokud si ještě vzpomínáte na kvíz dřevomilek, který jsem uspořádal, tak zde jsou správné odpovědi. Čekal jsem, že až tu bude chorcheee, tak to tady všechno vysype, ale nějak tu není, a tak bez vítěze to vysypu já.
1) Ostnateček okrový - Kdo ho zná, ten se nemohl splést.
2) Pórnovitka obecná - Houba, kterou tu asi moc lidí nezná, ale už se v mých příspěvcích několikrát objevila a také mám spoustu jejích fotek v atlase. Velice hojná houba nápadná svým uspořádáním pórů, s kterou se běžně setkávám na většinou spodní straně odumřelých větví dubu. Nuž dejte si ji "do woka", protože se s ní v dubových lesích můžete často setkat.
3) Outkovka rumělková - Myslím, že buď žádná, nebo hodně málo dřevomilek mají červené póry. Už jsem jednu takovou fotku sem dával, pokud si ještě pamatujete. Tato byla sice jiná, ale v podstatě mezi těmi fotkami není rozdíl.
4) Měkkouš kadeřavý - Většina z vás spíš zná jeho charakteristický hymenofor. Takto vypadá shora.
5) Pevník plstnatý - To byla pro vás trochu záhada. Takto vypadá jeho mladá plodnice. Nevím, co měla znamenat ta žížala, co tam dával Honzík.
První tři fotky byly z minulého týdne. Zatím ahoj.

Re: Správné odpovědi, 21.03.2015 13:52, alesjirsa(m), (Kvízy)

Jéje, zapomněl jsem změnit kategorii. Mohl by to prosím někdo přeřadit ? Děkuji.

Re: Správné odpovědi, 21.03.2015 15:15, Honzík(m), (Kvízy)

...blízký příbuzný pevníka a outkovky....,přece jasná žížala.Baštim už čtvrtej den nějaký příšerný prášky,takže pokud se jeví moje odpověď hodně špatně,...reklamuj to u mojí doktorky.

Re: Správné odpovědi, 21.03.2015 16:13, Kraken(m), (Kvízy)

3. a 4. byla jasná. Stejně jako 5. pevník plstnatý po tvé nápovědě. Ale prohledal jsem všechny svoje fotky i fotky na webu a takovou, nebo podobnou plodnici jsem nenašel.

Re: Re: Správné odpovědi, 21.03.2015 21:50, chorcheee(m), (Kvízy)

Aleši, Proč plstnatý a ne chlupatý?

Re: Re: Re: Správné odpovědi, 21.03.2015 21:59, alesjirsa(m), (Kvízy)

Podíval jsem se na něj o dva týdny později a vypadal tak, jako znám pevníka plstnatého.

Re: Re: Re: Re: Správné odpovědi, 21.03.2015 23:54, Kraken(m), (Kvízy)

Myslíš totok?

Re: Re: Re: Re: Re: Správné odpovědi, 22.03.2015 08:15, alesjirsa(m), (Kvízy)

No, takhle přímo nevypadal.

Re: Re: Re: Re: Re: Správné odpovědi, 22.03.2015 17:48, Zdeno(m), (Kvízy)

No totok je ale krásná fotka...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Správné odpovědi, 22.03.2015 19:41, alesjirsa(m), (Kvízy)

Souhlas ...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30