Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Malý testík dřevomilek, 19.03.2015 15:43, alesjirsa(m), (Kvízy)
Ahoj všem
Jednak bych zde chtěl poděkovat adminovi za nově přidané zobrazování kategorií u příspěvků.
A nyní přejdu k tématu - takový malý kvíz dřevokazných hub, se kterými se můžete hojně setkat. Budete hádat ?
První
Re: Malý testík dřevomilek, 19.03.2015 15:43, alesjirsa(m), (Kvízy)
A poslední. Toto už je trochu náročnější, a tak asi budu trochu napovídat. Možná si pamatujete, že byla v určovně. Je to mladá plodnice jedné houby (ke které jsem o dva týdny později zašel, abych se přesvědčil, o jakou houbu ve skutečnosti jde).

Re: Re: Re: Malý testík dřevomilek, 19.03.2015 18:49, alesjirsa(m), (Kvízy)
No, beru to, jako že jsi chtěl přehodit 3) a 4).
Mám-li to hodnotit stejně, jako to hodnotíš ty, máš 60%. Díky za účast (samozřejmě ještě se klidně můžeš opravovat). 
Ta pětka je velice hojná houba, se kterou se jistě všichni často setkáváte. Takhle mladá se však nevídá příliš často.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Malý testík dřevomilek, 19.03.2015 21:05, alesjirsa(m), (Kvízy)
Samozřejmě nikoho nevyhazuji.
Zdeno má daleko lepší kvízy. Chtěl jsem jen, když už tu tato kategorie je, ji také využít.
A to je právě ono, Pavlo. Chorcheee mi ji určil jako pevníka chlupatého, ale měl pravdu jen z poloviny. Takže dvě položky včetně páté jsou stále ve hře. 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Malý testík dřevomilek, 19.03.2015 21:08, alesjirsa(m), (Kvízy)
Takže nápověda k pětce: je to docela blízký příbuzný pevníka chlupatého a také je podobný jednomu druhu outkovky.