Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: sem si na ně počíhal, 20.02.2013 10:52, Forrest Run(m), (O přírodě)
Dovolím si nesouhlasit...spíš je to Hlíva ústřičná...na pařezník je to moc světlý a ani nikde nevidím pro pařezník typickou krátkou a chlupatou hnátičku.....jinak bych Ti, Kodliku, chtěl poděkovat, jak nás pilně propaguješ na nahouby.cz!;o)
Jo a Tvoje "Arktický Jehnědky" se mi moc líběj!:-)

Re: Re: Re: sem si na ně počíhal, 20.02.2013 12:00, Zdeno(m), (O přírodě)
Dovolím si souhlasit s Tvým nesouhlasem...Přiklonil jsem se při určení pro pařezník skrzevá té oranžové barvy lupenů, nevida žádných nožiček. Po reklamaci názor reviduji...Povrch klobouků opravdu nemá tiu pařezníkovou strukturu a pravá plodnice na vrbě je opravdu více hlívová...Sorry, bude hůř...

Re: Re: sem si na ně počíhal, 20.02.2013 12:58, Lesní.muž, (O přírodě)
Nahodím jedinou naši masožravou houbu CHOROŠ žraločí (Polyporus Selachimorpha)
Je to celkem vzácná houba, dříve zasahovala pouze do teplých oblastí Maďarska a jižní částí Slovenska (žitný ostrov) Během globálního oteplování se šíří směrem na sever. Jak jsem se již zmínil výše, je to jediná naše masožravá houba v mládí se živí hlavně hmyzem starší plodnice nepohrdnou drobnými pěvci a savci(například myška drobná) Podobně jako u slonů jí postupně vypadají všechny zuby a umírá hlady. Mohlo by zdát že je to obyčejná dřevokazná houba, nikdy nebyl zjištěn neblahý vliv na kvalitu dřeva. Tato plodnice je již starý, jak jde poznat z obrázku, zcela bezzubý jedinec. Živoří jen ze svých tukových zásob. Dobrá jedlá houba vhodna hlavně na uzení, chutná jako kvalitní Tesco špek. Pokuď se už někdo s touto chutnou a jedlou houbou setkal, tak pište, hezký den.

Re: Re: Re: sem si na ně počíhal, 20.02.2013 16:31, Forrest Run(m), (O přírodě)
Cheché, tak ten se povedl, s tím bys klidně mohl do Fotosoutěže ČMS...Karlosi, udělej si složku takovejchhle povedenejch a ftipnejch fotek a pak tam přihlaš ty nejvychytanější!:-)

Re: sem si na ně počíhal, 20.02.2013 17:59, Hanýžka(m), (O přírodě)
Zastávám se Forresta - trochu ohnilá, ale hlíva.

Re: sem si na ně počíhal, 20.02.2013 18:01, Hanýžka(m), (O přírodě)
A bacha, větší plodnice tohoto choroše žerou i české učitelky.