O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Olšina, 14.03.2015 17:43, Yohaness(m), (Houby)

Dnes se naše rodinka rozhodla válet na gauči a tak jsem odpoledne vyrazil k jedné pražské olšině s cílem nalézt a vyfotografovat jednědku, krterou jsem zatím nenašel. No, tedy trvalo to asi hodinu, už jsem to chtěl vzdát, ale nakonec se na mně usmálo štěstí.
Takže jehnědka olšová - Ciboria amentacea.

Re: Olšina, 14.03.2015 17:48, vlk(m), (Houby)

...hezká olšovic rodinka...gratuluji...

Re: Re: Olšina, 14.03.2015 17:56, chorcheee(m), (Houby)

Razil bych spíše pojem "jehnědka na olši" než jehnědka olšová .

Re: Re: Re: Olšina, 14.03.2015 19:37, Patrik(m), (Houby)

Já bych si však tvrddohlavě stál za svou logickou teorií, kterou už jsem tady psal, a podle které je to určitě jehnědka olšová, pokud tam nerostly žádné jiné "jehnědotvorné dřeviny,,

Re: Re: Re: Re: Olšina, 14.03.2015 23:14, P.T.(m), (Houby)

No škoda, že v tomhle případě logika nefunguje. Nikdy jsem žádnou jehnědku nemikroskopoval, ale co tak slýchám je, že většina jehnědek na lískových jehnědách jsou j. olšové. Ale nikdy jsem neslyšel (což nemusí nic znamenat), že by se našla j. lísková na olšových jehnědách. Asi nám nezbývá počkat, než jehnědky někdo osekvenuje a nadělá v tom pořádek (nebo ještě větší bordel).

Re: Re: Re: Re: Re: Olšina, 15.03.2015 01:39, Yohaness(m), (Houby)

Tak v tom případě je to v pořádku. Byla to čistá olšina bez ostatních stromů...

Re: Re: Re: Re: Re: Olšina, 15.03.2015 11:33, Kraken(m), (Houby)

Je to přesně jak říká P.T. Pod olšemi bych jiné jehnědky než olšové nepředpokládal. Jo a moc pěkná fotka! :-)

Re: Olšina, 14.03.2015 17:54, Patrik(m), (Houby)

Olšina...takou lužní olšinu mám nejblíže 20 minut od baráku, a co tak si dát soutěž, kdo dřív najde jehnědku osikovou, schválně jestli ji najdeš, když já už jsem prohledal dvě lokality a v plánu mám ještě jednu

Re: Olšina, 14.03.2015 19:14, alesjirsa(m), (Houby)

Gratuluji.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30