Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Restíky (pseudo)aktuální :)., 12.03.2015 00:14, chorcheee(m), (O přírodě)
A nyní, když máme více kategorií jsem si z toho udělal ponaučení: můžu naraz (jak by napsal Patrik
) dát n x 6 (n = počet kategorií) fotografií). Takže si dovolím dnes ještě pár.
Pavle jsem dnes sliboval přidat srovnávací snímky outkovky řadové. Však na poslední chvíli jsem se kouk do své historie a zjistil, že už jsem jich většinu dával a ne dávno. Já mám ten mozek už fakt nějak vypitý...
Dám tedy jednu, kterou jsem snad ještě nedával, a která ukazuje, jak krásně krápníkovité a povětšinou bělostné rourky tato Antrodia dělá na svislých površích.

Re: Restíky (pseudo)aktuální :)., 12.03.2015 18:44, chorcheee(m), (O přírodě)
Aha, až nyní koukám, že tyto tři poslední jsem nedával včera, ale až dnes. Takže jsem tolik nepřekročil
.

Re: Re: Restíky (pseudo)aktuální :)., 12.03.2015 22:48, chorcheee(m), (O přírodě)
Ano myslím, že to bude ona. Většinou, když si nejsem jistý, tak to přiznám (že jen hádám). Tady si celkem jistý jsem, ale na 100% to nejní skoro nikdy s ničím
. A v tom je ten Svět krásný, což?

Re: Restíky (pseudo)aktuální :)., 12.03.2015 00:14, chorcheee(m), (O přírodě)
A úplně na závěr bych vás rád seznámil s hustotou rourek u lesklokorky ploské. Neznám velkého choroše (a vlastně ani povlak), který by měl rourky hustější. Myslím, že lze používat jako test ostrosti zraku (vidím rourky Ganoderma lipsiense = numusím ještě k očařovi). Průměr dírek je kolem 1/10 mm, což je udávané rozlišení lidského zraku. Asi většina lidí vidí, že tam něco je, ale zdá se jim, že ty rourky jsou nedomrlé - nemají dírku. Až na fotografiích je vidět, že ji mají.

Re: Restíky (pseudo)aktuální :)., 12.03.2015 00:14, chorcheee(m), (O přírodě)
Zde ještě mou makropředsádkou.
Možná, že ostatní lesklokorky mají póry větší a řidší, co si o tom myslíte?