O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Pár restů, 14.02.2015 00:03, chorcheee(m), (O přírodě)

Dobrou půlnoc kolegové,

já už se tu stydím po takové době skoro něco dát. . Když už, tak se snažím, abych přidal vždy něco pěkného, koukatelného, čtivého a poučného a na to je potřeba čas, klid, soustředění. Když nejsou, radši nedávat nic. Co říkáte?

No a teď byly ty Krkonoše, to mi zase vzalo vítr z plachet! Stále, i přes svůj pokročilý věk neumím prohrávat. To si musím přiznat. Když se mi daří, všichni mi jdou na ruku, všude mne zvou a obdivují, to jsem plný lásky. To Svět i lidi miluji. Ale běda když se nedaří. To jsem zlý, mrzutý, nevděčný, nespokojený...

A tak jsem asi právě dnes pochopil, proč v životě tolik prohrávám: Protože osud je trpělivý a dává stále nové šance něco se naučit. Mě zkrátka chce naučit prohrávat... .

Jo fotka je z Vrchlabí. Maj to tam ti ochranářští mameluci, co si nevážej toho, že jsem k nim chtěl jít pracovat, hezký. Uznávám.

- -

Re: Pár restů, 14.02.2015 00:03, chorcheee(m), (O přírodě)

A tady nějací pevníčci ze smrku.

Re: Re: Pár restů, 14.02.2015 11:49, alesjirsa(m), (O přírodě)

Tak třeba pevník smrkový, ne ?

Re: Re: Re: Pár restů, 14.02.2015 18:39, Patrik(m), (O přírodě)

A co takhle pevník krvavějící

Re: Re: Re: Re: Pár restů, 14.02.2015 20:01, chorcheee(m), (O přírodě)

To by mohlo být. Ale já jsem ho nepřiměl krvavět. Mě zrovna teklo do bot anžto tálo, tak jsem na to kašlal .

Re: Re: Re: Re: Re: Pár restů, 14.02.2015 20:53, petras, (O přírodě)

Já jsem včera serfoval v polobotkách na vrchní rozmrzlé vrstvě hlíny a listí ve svahu,odnesly to boty i kalhoty

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár restů, 14.02.2015 21:13, alesjirsa(m), (O přírodě)

Hm, je to možné, tyhle pevníky ještě nemám naučený. Jinak pozor na 3. pád u zájmene "já" - máš tam chybu, chorcheee.

A tady docela estetická dřevomilka. Co říkáte? Docela bych ji říkal kostrovka beztvará i když s takto vybarveným hymenoforem a téměř zcela rozlitou jsem ji ještě neviděl.

Toto roste na listu a tak jsem nazval Athelia epiphylla. Na to mi fenomenální Lucie Zíbarová opáčila: "Já mám spoustu druhů rodu Athelia problém určit pod mikroskopem a ty to poznáš z fotky". No pěkně si notujeme, že? Já jsem takový skromný naslouchající žák a proto jsem se od velké učitelky už tolik naučil .

Re: Re: Pár restů, 14.02.2015 18:42, Patrik(m), (O přírodě)

Z toho si nic nedělej, ještě před rokem bych ti dokázal podle fotky určit jakoukoliv voskovičku rodu Hymenoscyphus, a to jich je u nás přes 40 a určují se jen mikroskopicky (až na plodovou a bělavou, ty se dají určit i dle ekologie), bude mě nějaký čas trvat, než všechny ty mé začátečnické blbosti na svém webu napravím

A na závěr také dle mého názoru vysoce estetická houbička. Nejspíše outkovka jednobarvá (Cerrena unicolor). No a je půlnoc!

Dobré ráno všem! .

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30