O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

...druhý krpály(ještě krpálovatější)..., 07.02.2015 21:34, Honzík(m), (O přírodě)

...před pár dny jsem dával pařezníkové útesy a P.T. napsal že by to mohl být houžovec.Tož jsem to zkusil dneska takhle(stále a skoro na všechno mi svítilo slunce)...

Re: ...druhý krpály(ještě krpálovatější)..., 07.02.2015 21:42, Zdeno(m), (O přírodě)

No, P.T., máme problém...Nemá to vůbec hladký povrch klobouků, ba přímo naopak...Ze všeho nejvíc bych věřil na čechratku černohuňatou, ale tak pozdně?...

Re: ...druhý krpály(ještě krpálovatější)..., 07.02.2015 21:42, chorcheee(m), (O přírodě)

Něco z téhle skupiny to určitě bude. To by věděla Lucie Zíbarová. Nedávno mi z jedné mizerné fotky určila houževnatec přivázlý (Neolentinus adhaerens). Je fakt dobrá! Ale ty lupeny se zubatým ostří jsou tu jasná indicie, že pařezník to nebude. Chlupatá hlavička taky...

Re: Re: ...druhý krpály(ještě krpálovatější)..., 07.02.2015 21:57, Honzík(m), (O přírodě)

...možná to tam přežívá od listopadu,předtím jsem v těch místech nikdy nebyl...

Re: Re: Re: ...druhý krpály(ještě krpálovatější)..., 07.02.2015 23:21, chorcheee(m), (O přírodě)

Poslal jsem Lucii, a prý houžovec medvědí (Lentinellus ursinus) nebo bobří (L. castoreus).

Stejně je pěkné jak se houžovce jmenují podle zvířátek. Medvědí, bobří, vlčí, hlemýžďovitý...

Re: Re: Re: Re: ...druhý krpály(ještě krpálovatější)..., 07.02.2015 23:40, Zdeno(m), (O přírodě)

Na houžovce jsem taky myslel, ale hlemýžďovitého a bobřího znám. Jsou to velmi rezistentní houby, takže tudy by mohla cesta vést...

Re: ...druhý krpály(ještě krpálovatější)..., 07.02.2015 21:34, Honzík(m), (O přírodě)

...Chorcheovky...

Re: Re: ...druhý krpály(ještě krpálovatější)..., 07.02.2015 21:44, chorcheee(m), (O přírodě)

Zde bych taxoval ostnateček Bourdotův.

Re: Re: Re: ...druhý krpály(ještě krpálovatější)..., 08.02.2015 10:22, P.T.(m), (O přírodě)

já zas bránovitec

Re: Re: Re: Re: ...druhý krpály(ještě krpálovatější)..., 08.02.2015 10:36, chorcheee(m), (O přírodě)

A oba můžeme mít pravdu, myslím .

Re: Re: Re: Re: Re: ...druhý krpály(ještě krpálovatější)..., 08.02.2015 11:46, Zdeno(m), (O přírodě)

Jo, tu svoji...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...druhý krpály(ještě krpálovatější)..., 08.02.2015 13:32, Honzík(m), (O přírodě)

...nevim jestli to pomůže,ta kvalita je hrozná...A ta kláda přes cestu má průměr asi 15 cm.Je to převážně borovicový hájek,ale duby,habry a břízy jsou tam ledackde.No,a já tyhlety stromy rozeznám až když je na nich nějaký "ovoce nebo kyti".Ke všemu mi tahle kláda připomíná od pohledu smrk a ty jsou tam odsaď trochu dál,... a lepší fotku nemam.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...druhý krpály(ještě krpálovatější)..., 08.02.2015 18:20, chorcheee(m), (O přírodě)

Tak to má P.T. pravdu. Je to bránovitec. Ostnateček by vypadal takto:

Re: ...druhý krpály(ještě krpálovatější)..., 07.02.2015 21:34, Honzík(m), (O přírodě)

...snažím se jim většinou vyhybat,ale hangáry jsem si cvaknout musel...

...portál...

...na vyhlídce...

Re: Re: ...druhý krpály(ještě krpálovatější)..., 08.02.2015 00:06, petras, (O přírodě)

Máš tam krásný krpály,kde to přibližně je?Já jsem včera lítal ve svahu na polské hranici,že jsem se tam nemohl udržet a až mi praskly boty a nic tam nebylo,neudělal jsem tam ani jednu fotku.

Re: Re: Re: ...druhý krpály(ještě krpálovatější)..., 08.02.2015 08:39, Honzík(m), (O přírodě)

...jih Prahy,vzadu je vidět Zbraslav(aspoň si to myslim).Ještě vzádějc je Radotín.Jinak tyhle krpálovatější krpály jsou taky dost o kejhák,ale tentkrát to bylo tak akorát namrzlý. Noha se mírně zabořila a stála...,takže pohoda.

Re: Re: ...druhý krpály(ještě krpálovatější)..., 08.02.2015 12:09, vlk(m), (O přírodě)

...tohle je parádní fotka...moc líbí...

...a růžička nakonec...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30