Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Výsledky Fotosoutěže ČMS, 26.01.2013 15:02, Forrest Run(m), (O přírodě)
Takže jaký je konečný skóre All Star Teamu "Ohoubach.cz" ve Fotosoutěži ČMS 2012?
Neuvěřitelnej, fenomenální úspěch!:o)
Tak to máme 2 zlatý medaile.....a obě od reprezentantů z Březí u Říčan....vesničky, kde se doteď nezmohli na zvon, takže musej poledne bít prknem vo rybník;-)...., 2 stříbrný a 3 bronzový a to se ještě ke svý škodě některý neúčastnili kategorie "Svět Hub", byť jsem je přesvědčoval, že Fáfo?;-)
Fafínovi, kterýmu teď v mykobranži neřekne nikdo jinak než "Fotografickej Turbo Parní Válec";-), se povedl něco neslýchanýho....oprav mě, Aleši, jestli se mejlím, pokud vím, tohle se asi ještě nikomu před tím nepovedlo...
Fafíno hned při první účasti vykousnul zlato i bronz v hlavní kategorii současně(!), k tomu zlato v kategorii "Vybraný druh houby", kteroužto loni byla Holubinka nazelenalá a navíc stříbro v Houba v detailu", takže mu pomalu ani nebudou stačit údy

, aby se na ty bedny postavil....když teda zahrnu i tu "bramborovou" medaili v kategorii "Vybraný druh houby"!:o))
Bravóóó, vivat!:-)
Další husarskej kousek se povedl Kájince se zlatem, taktéž při první účasti, v kategorii "Houba v detailu"....z ruky a s "plečkoidním" foťákem, kterej měl rozbitý vostření!;o))))
Kápovi se rovněž při premiéře podařily hned 2 bronzy, jeden v kategorii "Svět Hub" a druhej v "Houba v detailu", což vzhledem k tomu, čím fotí, považuju za malej zázrak!;o))
Moje maličkost získala stříbro v kategorii Svět Hub, Romča obsadil v hlavní kategorii sqělózní pátý místo, takže mě vlastně v týto kategorii deklasoval

, ale beru to, že jsem jeho FotoGuru a jak říká Zdeno, není lepší pocit pro učitele, když ho překonaj jeho vlastní žáci!:-)
Fšem moc děkuju za účast, srdečně gratuluju medailistům a příště to vychytáme ještě o poznání líp!:-)
Taky bych si dovolil co nejsrdečněji poblahopřát Jiříkovi Burlíkovi, že se mu jeho rodinka medailí rozrostla o jednu zlatou, jednu stříbrnou a jednu hnedle 2 bronzy, Prostymu pak míří neméně srdečná gratulka ke stříbru!:-)

Re: Výsledky Fotosoutěže ČMS, 26.01.2013 20:55, Hanýžka(m), (O přírodě)
Všem zúčastněným moc gratuluji. Akorát je mi teď blbé sem dát obyčejné fotky. Tak jen gratulační kytičku.

Re: Výsledky Fotosoutěže ČMS, 26.01.2013 20:58, Hanýžka(m), (O přírodě)
A neodpustím si sice hnusně vyfocenou (mráz a z ruky, stativ mám rozbitý), ale zato vzácnou houbu. Aleurodiscus disciformis na dubu.

Re: Re: Výsledky Fotosoutěže ČMS, 28.01.2013 12:33, Forrest Run(m), (O přírodě)
Napiš nám o tom něco víc, Hanýžko, prosím!
Jestli se to nějak jmenuje i česky a kde to hledat a jakýže jsou hlavní....a pohlavní;-) makroskopický znaky, etc.!:-)
Díky!:-)

škrobnatec, 30.01.2013 16:08, Hanýžka(m), (O přírodě)
Aleurodiscus disciformis -škrobnatec terčovitý - kriticky ohrožený, roste na borce dubu. Vřele doporučuji tento zábavný článek z Mykolistů č. 111 - Kotlaba F.: - Mykofejeton: Dobře odměněná námaha aneb hledal jsem škrobnatec – našel jsem kornatec - strana 34. Aspoň zjistíte, co je schopen mykolog udělat kvůli takovému "plivanci". Po přečtení čánku mě ještě víc pobavilo, jak nám kolem Hádů rostou vpohodlné výšce.