O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

...příroda..., 24.01.2015 16:42, vlk(m), (O přírodě)

...Duběnka je druh hálky, kterou způsobuje blanokřídlý hmyz - žlabatka dubová. Duběnka má kulovitý tvar a mívá asi 2 cm v průměru...píšou na Wiki...

Re: ...příroda..., 24.01.2015 17:04, Patrik(m), (O přírodě)

Duběnky nezpůsobuje jen žlabatka dubová, ale najdou si i jiné druhy...

Re: ...příroda..., 24.01.2015 16:42, vlk(m), (O přírodě)

...Třepenitka svazčitá (Hypholoma fasciculare) je jedovatá houba, která obsahuje podobné jedovaté látky jako muchomůrka zelená. Již její silná hořkost varuje před sběrem...píšou na Wiki...

Re: Re: ...příroda..., 24.01.2015 16:55, Joska(m), (O přírodě)

... je jedovatá houba, která obsahuje podobné jedovaté látky jako muchomůrka zelená.
Čím to, že mi připadá, jako když právě popisuješ čepičatku jehličnanovou? S Wikipedií jako zdrojem bych možná byl dost opatrný.

Re: Re: Re: ...příroda..., 24.01.2015 17:10, vlk(m), (O přírodě)

...Čepičatka jehličnanová je prudce jedovatá, obsahuje stejné amatoxiny jako muchomůrka zelená. Ty způsobují chemické poškození jater vedoucí k zvracení, průjmu a bez včasného ošetření i k smrti...píšou na Wiki...

Re: Re: Re: Re: ...příroda..., 24.01.2015 17:41, Joska(m), (O přírodě)

Ale vždyť já ti to neberu. Jen se mi nezdálo přirovnání třepenitky svazčité (mírně jedovatá) k naší nejjedovatější houbě muchomůrce zelené (smrtelně jedovatá).

Re: Re: Re: Re: Re: ...příroda..., 24.01.2015 18:58, alesjirsa(m), (O přírodě)

Joska má pravdu, můj učitel českého jazyka na základní škole nás několikrát poučoval o tom, že na Wikipedii se nemůžeme vždy příliš spoléhat. Někdy tam bývají nepravdivé informace. Samozřejmě někdy taky ne.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...příroda..., 24.01.2015 19:23, Patrik(m), (O přírodě)

A když už nechceš věřit wiki ( já ji taky nevěřím), tak se raději koukni do našeho atlasu, nebo na houbareni nebo na nesehouby nebo taky na tento odkaz ...to jsou věrohodné zdroje informací, kde je navíc spousta druhů hub věrohodně popsaná

Re: Re: Re: Re: Re: ...příroda..., 25.01.2015 12:35, vlk(m), (O přírodě)

...Čepičatka jehličnanová obsahuje stejný jed jako Muchomůrka zelená. Otravy touto houbou mohou také končit smrtí...Andreas Gminder a Tanja Böhningová...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...příroda..., 25.01.2015 15:13, Joska(m), (O přírodě)

"Vo tom žádná..." O tom píšu hned v první reakci. Ale pořád se točíme na tom, že jsi tohle napsal o třepenitce svazčité... psali to na Wiki...

cesta k Zámečku...v roce 1755 byl vystavěn Troyerstein v Rychtářově avšak i ten byl později nahrazen sídlem luxusnějším, reprezentativnějším a z pohledu lovce také lépe umístěným. Tím byl lovecký zámeček Ferdinands Ruhe neboli Ferdinandsko, dnes taktéž řečený „Zámeček“. Jeho vznik se datuje do roku 1757 a jedná se zřejmě o nejznámější stavbu na území VÚ Březina...píšou na netu...

Re: Re: ...příroda..., 24.01.2015 22:36, MACEK, (O přírodě)

Jednou jsem zámeček bliknul.

Re: Re: Re: ...příroda..., 25.01.2015 12:35, vlk(m), (O přírodě)

...mám ho taky párkrát cvaknutej...škoda ho...

...zimu mám rád...zvyšuje výskyt mojí oblíbené mňamky...jak už jsem tu kdysi psal...

...stará dřevomilka na pařezu...Trámovka plotní roste velmi hojně od března do listopadu na mrtvém dřevu především jehličnanů (smrky, jedle, borovice), vzácně i některých listnáčů, na plotech, trámech a pařezech...

...kousek chmýří z předvánočního stromu...

Re: Re: ...příroda..., 24.01.2015 16:56, Joska(m), (O přírodě)

Pěkný záběr.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30