Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

když jsem potkal , 21.01.2015 20:38, karelzbrd(m), (O přírodě)
Re: když jsem potkal , 21.01.2015 20:44, alesjirsa(m), (O přírodě)
Gratuluji. 

Re: když jsem potkal , 21.01.2015 20:47, karelzbrd(m), (O přírodě)
netušil jsem, že je vzácnější, ale nějak se poslední roky objevila na více místech a zdá se, že není tak vzácná, jako se psalo - alespoň podle nálezů v Brdech.
Podobně jako když jsem se známým ornitologem mohl být u zrodu Africké odysey, kdy ornitologové sledovali čápy černý na jejich trasách na zimoviště a byli vzácní. Dneska je v Česku asi více párů černých čápů, než bílých. Na snímku jsou mladí černí čápi naložení v hnízdě do báglu a dole na zemi změřeni a kroužkováni a pak vráceni do hnízda....

Re: Re: když jsem potkal , 21.01.2015 20:51, karelzbrd(m), (O přírodě)
a další hlíva v tom samém lese, kde také kdysi známí čápi černí hnízdili a vyvedli potomky, kteří zřejmě byli později sledováni v rámci projektu Africká odysea.

Re: Re: Re: Re: když jsem potkal , 22.01.2015 10:01, Forrest Run(m), (O přírodě)
Taky se mi líbí, souhlas s Kodlikem!:-)

Re: Re: Re: když jsem potkal , 21.01.2015 22:51, Zdeno(m), (O přírodě)
S hlívou hnízdovitou je to tak, že sice neroste všude, ale jsou lokality, kde jich našinec vidí třeba tisíc...Před lety jsem pochodoval lesem a zdáli jsem viděl podivně žlutý padlý kmen. Když jsem k němu došel, zjistil jsem, že je doslova obsypaný množstvím hlív...

Re: Re: když jsem potkal , 22.01.2015 10:00, Forrest Run(m), (O přírodě)
Jenom aby pak v dospělosti nechtěli obcovat s klokanama!
Kouzelnej snímek, seděj tam evidentně spokojený, Piškoti!:-)