O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Houby se sněhem..., 08.01.2015 19:36, Zdeno(m), (O přírodě)

..jsou vskutku náročným oříškem, ale současně velkou výzvou a prestižním zadáním...

Re: Houby se sněhem..., 08.01.2015 19:36, Zdeno(m), (O přírodě)

Přivítal bych zasvěcené komentáře a zkušenosti k technice focení sněhu a ledu. Vlk tady sice něco poznamenal, ale...

Re: Re: Houby se sněhem..., 08.01.2015 22:12, Forrest Run(m), (O přírodě)

Stáhnout EV...chce to trošku laborovat, kde už nebudou přepaly a kde to zároveň nebude moc noirový....automat si obvykle neporadí, chce to prubnout nějakej poloautomatickej režim a pak taky zkusit prohodir režimy expozice...třeba z "matrixu" na "zdůrazněný střed".

Re: Re: Re: Houby se sněhem..., 08.01.2015 22:33, Forrest Run(m), (O přírodě)

Třeba tady u toho snímku jsem si pomohl režimem "Preference času", nastavil jsem i nízký ISO a zkoušel jsem nastavovat časy....po 3.fotce z toho vylezlo tohle...

Včera jsem dával canonové snímky, ale dobré objekty fotím i kompaktem...

Srovnání tedy je...Určitě není důvod houby se sněhem nefotit, je to specifická disciplina vyžadující kreativitu a trochu té fotografické zručnosti a zkušenosti...Po rozkliknutí se rozestýlá a výmluvy ztrácejí váhu...(Kdo vidí taky batoh, vidí dobře...Chtěl se mermomocí vyfotit s holkama...).

Re: Re: Houby se sněhem..., 08.01.2015 21:46, svědek, (O přírodě)

Sníh a houby jsou realita, ne fikce, proto mají své kouzlo. Ohnivé barvičky života prodírající se mrazivě netečnou bílou nicotou, pochopení, že každé počasí je nějak krásné, nějak nás může oslovit. Syrovost zimy je prázdná ale prázdnota nám pomáhá procítit detaily. Vymrzlí se vracíme do tepla domova a společný zážitek nás sblíží a vůně obyčejného horkého čaje se stává rajským zážitkem. Prostě ničemu přirozenému se nevyhýbám, tedy ani sněhu a proto jsem pro focení zasněžených hub.

Re: Re: Houby se sněhem..., 08.01.2015 22:05, vlk(m), (O přírodě)

...taky tak...

Jak vevanek přesně poznamenala, jde o pomíjivé příležitosti a šanci je třeba chytit za pačesy než se vytrhne...Zítra už může být pozdě...

A co jiné objekty? No těm jistě bílá také šikne, že...

Re: Re: Houby se sněhem..., 08.01.2015 22:21, gazela(m), (O přírodě)

No vidíš, jak ti to jdeNedávno jsi sem dával tento motiv bez sněhu, že jo?
Včera jsem si četla pár článků na tvém blogu a pak i diskuzi k nim. Páni, to je chvály(určitě zaslouženě). A že prý Pane Pelda, dobře že jste Jestlipak Hana ví, co má doma?

Re: Re: Re: Houby se sněhem..., 08.01.2015 22:43, Zdeno(m), (O přírodě)

No, ona to jistě vidí z jiného úhlu a ten tak hezké odrazy určitě nedává...I tak jí uděluji pochvalu za tolerantnost, jištění na výpravách a vůbec za to že je...Holt, ve dvou se to lépe táhne...

Re: Re: Re: Re: Houby se sněhem..., 08.01.2015 22:57, Pavla, (O přírodě)

Razítko, podpis, potvrzeno, schváleno

Re: Re: Re: Re: Re: Houby se sněhem..., 08.01.2015 23:56, gazela(m), (O přírodě)

Dobrý, Pavlo. I ten zajíc to ví. A co na to Honzík?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Houby se sněhem..., 09.01.2015 15:38, Honzík(m), (O přírodě)

...jestli myslíš ženský doma,tak ty to vidí vždycky jinak....Jde jen o to z jak moc obrácený strany.A jestli myslíš zajíce, tak ten podle stop svoje jištění měl,akorát nevim jestli to byla ženská...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Houby se sněhem..., 09.01.2015 17:02, gazela(m), (O přírodě)

No ale v podstatě souhlasíš

Re: Houby se sněhem..., 08.01.2015 22:35, Forrest Run(m), (O přírodě)

Tatáž fotka jen víc oříznutá, otočená a maličko jinak upravená:Zoner:"Úrovně" a "Projasnit stíny"

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30