Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Silvestrovská, 31.12.2012 15:52, Hanýžka(m), (O přírodě)
Je krásně, tak jsme vyrazili na procházku. Hned na začátku mě zaujalo pár zedíků.

Re: Silvestrovská, 31.12.2012 15:53, Hanýžka(m), (O přírodě)

Re: Silvestrovská, 31.12.2012 15:55, Hanýžka(m), (O přírodě)
Pak jsme sklidili misku uší, ale v křoví, tak jsem fotila až mušlovku plstnatou.

Re: Silvestrovská, 31.12.2012 15:56, Hanýžka(m), (O přírodě)
Pod kterou rostlinkou to roste vzácná hlíva (ale tu nerostla)? Osada nenapovídá, ten ví.

Re: Re: Silvestrovská, 31.12.2012 16:12, Forrest Run(m), (O přírodě)
Taky vím, ale nechám prostor ostatním....fšechno NEJ a MAX jak Tobě, Hanýžko, tak Tvý famílii!:-))

Re: Re: Silvestrovská, 01.01.2013 15:05, babka mechová, (O přírodě)
Ostropestřec mariánský

Re: Re: Re: Re: Silvestrovská, 01.01.2013 17:46, Zdeno(m), (O přírodě)
Dovolím si doplnit a vysvětlit nápovědu...Máčka polní nebo ladná - Eryngium campestre...Malý mák je máček...Máčky rostou hojně třeba v Chorvatsku a Řecku, na dovolených jsem se s nimi na teplých suchých pláních setkával často, barevně jsou rozmanité a dekorativní...Nemýlím-li se, v Čechách se nachází tahle vzácná hlíva někde ve Středohoří...

Re: Silvestrovská, 31.12.2012 15:58, Hanýžka(m), (O přírodě)
Nakonec se ale ukázalo, že zima nebude zase tak hrozná, čičinky jsou tu.

Re: Silvestrovská, 31.12.2012 15:59, Hanýžka(m), (O přírodě)
Tak se mějte všichni krásně a mějte radost z každé maličkosti tak jako to umí děti. 

Re: Silvestrovská, 01.01.2013 16:12, osada(m), (O přírodě)
Babčo...máčka rolní. Ostropestřec mariánský jsme pěstovali na desítkách hektarů. Je to bezva léčivka, chrání hlavně játro. Každý den sežvejkám lžíci semínek, na vaření čaje jsem línej. Taky mám olej z této léčivky, lžička do jídla(dá se i namočit kousek rohlíku, olej nemá nepříjemnou chuť)...no a ač vinař,od patnácti let kojený vínem a pivem, mám jaterní testy jak osoba nehřešivší.....

Re: Silvestrovská, 04.01.2013 11:53, Hanýžka(m), (O přírodě)
Moc pěkné místo, Osado. Jinak tato máčka je od nás za domem a silnicí, asi pro jistotu začnu hledat i hlívu máčkovou, když u nás rostou vzácné houby, proč ne tato...