Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 16:48, chorcheee(m), (O přírodě)
Dnes se v mém rodném městě Chocni měla konat mykologická poradna (Po: 16-18 hod). Řekl jsem si, že se půjdu zasocioalizovat, když už mě ty houby zajímají. Na dveřích Orlického muzea kde MK Choceň sídlí bylo napsáno "Přesunoto: Taverna". Tak jsem přešel do Taverny a tady jen nehouboví štangasti na baru. Prostě Choceň
.
Piji zde 14° Březňáka a abych měl pocit, že pracuji, dám vám tu další mech. Krásný peříčkový rokytník skvělý (Hylocomium splendens). Určitě jste si ho již povšimli.
...tak a teď přišli do hospody dva houbaři (hledali mykology
), kterým jsem určil 2 mlženky. Nevěřili, že to jsou stejné houby
...
...Kontrolní otázka: Jak by se jmenoval podobný mech (hlavně za vlhka), který by neměl červenou lodyžku?

Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 16:50, chorcheee(m), (O přírodě)
Jo, fotka nebude moje - Nikona jsem nikdy neměl. Prostě jsem ji někde ukradl, ale už nevím kde
.

Re: Re: Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 18:56, chorcheee(m), (O přírodě)
Patriku, xxxxx! Víš, že pravopis neumíš
. V nadpisu je to překlep, v textu už to mám správně
. Sem právě komunikoval s hospodskými nadšenci hub.
.

Re: Re: Re: Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 19:02, chorcheee(m), (O přírodě)
A dvojníkem rokytníku skvělého je zpeřenka tamaryšková (Thuidium tamariscinum).

Re: Re: Re: Re: Re: Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 19:07, chorcheee(m), (O přírodě)
Rokytník lesklý, právě koukám, by mělo být synonymum rokytníku skvělého...

Re: Re: Re: Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 19:29, chorcheee(m), (O přírodě)
Tady mi někdo stále sprosté slovo nahrazuje x kama
. Jako by nevěděl, že mají své místo pod sluncem (stupňování by bez nich bylo ploché) a v takové situaci (kdo zná jak reaguje Patrik a jak já) je to podle mne velmi vtipné a trefné. Co na to říká Ing. Miloš Zeman??? 

Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 19:04, chorcheee(m), (O přírodě)