O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

čtu nového Hagaru - nemám čas chodit do lesa :), 05.12.2014 18:12, chorcheee(m), (O přírodě)

...tak něco staršího. Už jsem vám zde dával tohoto krásného kožohlava se synátorem?

Re: čtu nového Hagaru - nemám čas chodit do lesa :), 05.12.2014 18:12, chorcheee(m), (O přírodě)

a tyto řasnatky jsem našel minulý týden v Lednickém parku. Ale makroskopicky se asi určit nedají. Co říkáte?

Re: čtu nového Hagaru - nemám čas chodit do lesa :), 05.12.2014 18:12, chorcheee(m), (O přírodě)

Tato dřevomilka, hádám, by zazpívat mohla i bez velkého mučení, ale stále jsem v těch vyslýchacích praktikách málo kovaný (přijde mi, že přesně takovýto hymenofor má nějak hodně fujů )

Re: Re: čtu nového Hagaru - nemám čas chodit do lesa :), 05.12.2014 18:19, Honzík(m), (O přírodě)

...nějaký houbopiraně

a z vrchu:

Re: Re: čtu nového Hagaru - nemám čas chodit do lesa :), 05.12.2014 18:21, Honzík(m), (O přírodě)

...a některý maj předkus

A rozloučím se dalším strašně běžným mechem - kostrbatcem kostrbatým alias zeleným (Rhytidiadelphus squarrosus). Ten zahrádkáře v kyselých a vlhkých trávnících trápí ještě víc, než travník schreberův. Má pěkně kostrbaté lístky (což nemecholog nemůže vědět, co tím je míněno .

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30