O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Zdenovy krpály..., 25.11.2014 20:10, Zdeno(m), (O přírodě)

Nejen Honzík s Bassetem je mají...

Re: Zdenovy krpály..., 26.11.2014 16:59, alesjirsa(m), (O přírodě)

Jee, dneska jsem prohlížel všechny takovéhle spadlé kmeny a žádnou hlívu jsem nenašel - krásné.

Re: Zdenovy krpály..., 25.11.2014 20:10, Zdeno(m), (O přírodě)

Pomalé, bolestivé a klopotné stoupání do bukových strání došlo kýženého a předpokládaného cíle...Krásný trs hlívy se dvěma menšími satelity byl dostatečnou odměnou a fotografickou satisfakcí...

Profotografoval jsem hlívu důsledně, takže největším problémem byl výběr favoritních fotek. Přednost dostaly obrázky s protisvětlem opravdového slunce. Jako by se samo chtělo také podívat...

Re: Re: Zdenovy krpály..., 26.11.2014 08:48, vevanek, (O přírodě)

To je nádhera. Jak já bych si přála najít aspoň jeden malý trsík na vyfocení V těch mých malých mladých bučinách okolo stěží najdu nějaký pařez, spadlé větve a už vůbec padlý kmen. Asi budu muset vyrazit na Kleť.

Ta modrá barva se mi také moc líbila..

Boží krása poslední...Další obrázky měly smůlu...

Re: Re: Zdenovy krpály..., 25.11.2014 20:36, basset(m), (O přírodě)

krásná hlíva

Re: Re: Re: Zdenovy krpály..., 25.11.2014 22:06, Pavla, (O přírodě)

Radost pohledět ...

Re: Re: Re: Zdenovy krpály..., 25.11.2014 22:24, MACEK, (O přírodě)

Hezká hlíva včetně fotek.

Re: Re: Re: Zdenovy krpály..., 25.11.2014 23:53, Kraken(m), (O přírodě)

S tím se ztotožňuji.

Re: Re: Zdenovy krpály..., 25.11.2014 22:12, Kájinka(m), (O přírodě)

Pěkná práce, Zdeno!
Taky jsme si s Kájinkou o weekendu sqěle zahlívovali, zakorálofcovali, zasametonožkovali a pak i zaopěňkovali!:-)
Tenhle článek by se mohl líbit nejen Tobě... Zlatý řez .....budiž i inpirací pro kantory...anébó pro rodiče, jejichž dítka nechápou, k čemuže je vlastně matika a geometrie užitečná...praktický a užitečný paralely z lůna Matky Přírody....Patriku, tohle by Ti mohlo maličko pomoct při focení-jsem na Tebe hrdej, jakej jsi udělal obrovskej pokrok nejen s fotkama, ale i s kvantem znalostí....jestli budeš mít pořád takovej tah na branku, tak věřím, že Ti do deseti let vyjde první mykoatlas....chci ho i s věnováním, Chachare!

Re: Re: Re: Zdenovy krpály..., 25.11.2014 23:00, Zdeno(m), (O přírodě)

A já s Joskou ho za autorský výtisk přeložíme do češtiny... Coby kantor a břitký glosátor mám na Patrikův vývoj na těchto stránkách poněkud odlišný pohled, ostatně jsem ho tady nedávno pregnantně vyjádřil a zatím nemám důvod ho korigovat. Chudák chorcheee si moji glosu vztáhl na sebe a provedl téměř autodafé v přímém přenosu...Řeč byla o stupni kategorických soudů, rádoby odborných rad a nepřiměřené suverenity v komunikaci s ostatními, různými výkřiky do tmy při určování hub...Jistě to souvisí s věkem, ale jistá míra pokory a slušnosti nikdy neuškodí. Radit například chorcheeemu, aby se naučil fotit a vytýkat mu docela natvrdo obsah jeho příspěvků je pro mne signálem, na který nelze nereagovat...Nic to ovšem nemění na mých sympatiích k jeho "tahu na branku" a obdivuhodné vůli a vytrvalosti.

Re: Re: Re: Re: Zdenovy krpály..., 26.11.2014 06:56, Honzík(m), (O přírodě)

...hezký hlívy(i fotky)Ten Patrikův mykoatlas by byl možná lepšejší v jeho rodné mluvě.Některý slova má kouzelný...

Re: Re: Re: Re: Re: Zdenovy krpály..., 26.11.2014 08:02, Zdeno(m), (O přírodě)

Jo, třeba cosik...

Re: Re: Re: Re: Zdenovy krpály..., 26.11.2014 09:11, vevanek, (O přírodě)

Myslím, že to patří k Patrikovu věku. O co jsme byli lepší? Taky jsme měli pocit, že jsme borci, kteří sežrali všechnu moudrost světa a rady starších nám lezly jedním uchem tam a druhým ven A pak stačila první facka od života a rozsvítilo se nám. Někomu to trvá chvíli, někdo se v tom plácá déle.
Ale stejně je obdivuhodný jeho zájem o přírodu. To mého syna v tomto věku spíš zajímaly holky

Re: Re: Re: Re: Re: Zdenovy krpály..., 26.11.2014 09:15, Joska(m), (O přírodě)

Ale to je přece taky obdivuhodný přístup...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdenovy krpály..., 26.11.2014 09:28, chorcheee(m), (O přírodě)

Mě jen mrzí, že se k tomu sám Patrik nevyjadřuje. Mě když bude takhle někdo propírat, tak mám většinou potřebu reagovat. Buď mu je to úplně jedno (podobně jako s pravopisem, kde některé chyby okázale opakuje i když už mu byly několikrát označeny) a nebo - to považuji za pravděpodobnější - využívá psychologický proces "sublimace", což se v praxi projevuje tak, že se tváří "jako, že nic" a pak vynadá někomu jinému a tím si schladí žáhu

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdenovy krpály..., 26.11.2014 09:49, vevanek, (O přírodě)

Schopnost sebereflexe nemají ani někteří dospělí, natož patnáctiletý. Zatím zůstává v období - já mám pravdu a všichni okolo jsou blbí. Ale z toho (snad) vyroste.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdenovy krpály..., 26.11.2014 14:23, Zdeno(m), (O přírodě)

Díky za reakce všem, Patrika jsem tady také vyzýval, ale chorcheee to vzal ochotně za něho...Pro život bývá dobré, aby ta facka přišla brzy a doba nezralých malin byla krátká...Od toho jsou ty jemné signály, které mu vysíláme aniž bychom se bláhově domnívali, že budou okamžitě vyslyšeny...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdenovy krpály..., 26.11.2014 20:01, Zdeno(m), (O přírodě)

Při uvědomění si, že mému nejstaršímu žactvu je letos 62, si troufám tvrdit, že o pubertě a adolescenci cosi(k) vím. Jedinou výjimkou je ta moje...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdenovy krpály..., 26.11.2014 20:03, Zdeno(m), (O přírodě)

A docela typický...

Re: Zdenovy krpály..., 25.11.2014 20:11, Zdeno(m), (O přírodě)

Nemohl jsem se ovšem nezastavit u potůčku, abych mohl podat zprávu o dění v tocích a kalužích...

Re: Zdenovy krpály..., 25.11.2014 20:11, Zdeno(m), (O přírodě)

Tak alespoň malý dubový podzimní pozdrav.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30