O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Základy bryologie pro houbaře a mykology, 23.11.2014 19:52, chorcheee(m), (O přírodě)

Protože jsem se před lety zajímal o mechy, nějaké se mi podařilo naučit .

Určitě po nich také koukáte, vždyť jsou přec nádherné.

Možná ale nevíte jak se jmenují, že to zelené je gametofyt, že neumí dělat lignin a proto jsou odsouzeni k "malosti" a další zajímavosti z říše mechorostů...

Protože mám několik stovek fotografií mechů, játroveka a hlevíků, napadlo mne založit si zde další seriál (s tím focením mi možná brzy dojde fantazie a vy beztak fotografovat již umíte .

Nahrál bych vždy "poznatelnou fotografii" běžného mechu a připsal jak se jmenuje, kde roste a nějakou zajímavost (pokud si na nějakou vzpomenu .

Co Vy na to? Oceníte takovou mou aktivitu?

Re: Základy bryologie pro houbaře a mykology, 23.11.2014 19:59, P.T.(m), (O přírodě)

všema deseti, rád si mechy osvěžím

Re: Základy bryologie pro houbaře a mykology, 23.11.2014 20:00, chorcheee(m), (O přírodě)

Výborně. Tak zítra něco přidám. Nyní jdu na pivo s kamarádem. Hezký večer!

Re: Základy bryologie pro houbaře a mykology, 23.11.2014 20:04, Pavla, (O přírodě)

Takže ... k tabuli půjde žák chorcheee a řekne nám, jak se mech jmenuje, kde roste a přidá nějakou zajímavost

Re: Re: Základy bryologie pro houbaře a mykology, 23.11.2014 20:08, chorcheee(m), (O přírodě)

To je Plagiothecium undulatum. Ale paníUčitelko, já jdu teď na pivo, zítra, jo? .

Re: Re: Re: Základy bryologie pro houbaře a mykology, 23.11.2014 20:28, karelzbrd(m), (O přírodě)

teď ještě česky

Re: Re: Re: Re: Základy bryologie pro houbaře a mykology, 23.11.2014 20:45, Honzík(m), (O přírodě)

...že jde chlastat

Re: Re: Re: Re: Re: Základy bryologie pro houbaře a mykology, 23.11.2014 20:55, gazela(m), (O přírodě)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Základy bryologie pro houbaře a mykology, 23.11.2014 21:02, Joska(m), (O přírodě)

Hláška večera...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Základy bryologie pro houbaře a mykology, 23.11.2014 21:11, karelzbrd(m), (O přírodě)

Honzík s hláškama vyhrává denodenně

Re: Re: Re: Re: Základy bryologie pro houbaře a mykology, 24.11.2014 08:34, P.T.(m), (O přírodě)

Stačí to napálit do googlu.....lesklec čeřitý

Re: Re: Re: Re: Re: Základy bryologie pro houbaře a mykology, 24.11.2014 10:55, basset(m), (O přírodě)

Já si myslím, že by mělo platit takové pravidlo - pokud něco napíšu latinsky, tak bych měl napsat i český název, pokud existuje.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Základy bryologie pro houbaře a mykology, 24.11.2014 16:06, Honzík(m), (O přírodě)

...ještě že to nechceš obráceně,to bych byl v ...(jak se to vlastně řekne latinsky?)

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30