O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Schizophyllum commune - Klanolístka obecná, 22.11.2014 18:19, machaon, (O přírodě)

12.11.2014 Luna PP

Re: Schizophyllum commune - Klanolístka obecná, 22.11.2014 20:32, vlk(m), (O přírodě)

...tož vítej...přiznám se, na šišce jsem ještě Klanolístku neviděl...parádička...

Re: Re: Schizophyllum commune - Klanolístka obecná, 22.11.2014 20:36, machaon, (O přírodě)

Ano já to viděl též poprvé, na jehličnanech je to dost vzácné.Dík za komentář.

Re: Schizophyllum commune - Klanolístka obecná, 22.11.2014 20:47, vlk(m), (O přírodě)

...dnes jsem našel spoustu Klanolístek na popadaných starých smrkových a borových haluzách...roste skoro na každém mrtvém dřevě...

Re: Schizophyllum commune - Klanolístka obecná, 22.11.2014 20:33, machaon, (O přírodě)

Občas se mi stane že vynechám písmeno,v mém věku nic neobvyklého.Tímto se omlouvám.

Re: Schizophyllum commune - Klanolístka obecná, 22.11.2014 20:57, Zdeno(m), (O přírodě)

Věta "v mém věku" vždy místní seniory potěší. Pokud ti ovšem není čtyřicet...

Re: Schizophyllum commune - Klanolístka obecná, 22.11.2014 21:28, Honzík(m), (O přírodě)

...na tom centrum.cz má fotku "muže zralého věku"

Re: Schizophyllum commune - Klanolístka obecná, 22.11.2014 21:17, Patrik(m), (O přírodě)

Tož to je zajímavé, schizophillum commune jsem ještě za ty roky praxe neviděl

Re: Re: Schizophyllum commune - Klanolístka obecná, 22.11.2014 22:37, Zdeno(m), (O přírodě)

Informace pro machaona...Pokud uděláte někdo chybu, překlep nebo nějaký kiks, moderátoři chybu opraví. Počkejte s naříkáním nad vlastní nešikovností, třeba to do pěti minut zmizí. Případná reakce pak vypadá jako vytržená z kontextu...Tam, kde je to už přes závit, konzultujeme vzkazem a opravu podmiňujeme souhlasem. Obráceně platí, chcete-li něco smazat, opravit, rychle oslovte některého z aktivních moderátorů, poslední možností je admin...

Re: Re: Re: Schizophyllum commune - Klanolístka obecná, 22.11.2014 22:47, Zdeno(m), (O přírodě)

Pro některé mladé a suverenní jedince tady ovšem nezištně pořádáme poněkud netradiční a neformální výuku mateřštiny spočívající v taktním upozorňování na vesměs zanedbatelné chybičky a nepatrné odchylky od pravidel českého pravopisu. Taktnost spočívá v grafickém zvýraznění...Funguje to, máme výrazně pozitivní výsledky i když recidiva absolventů našeho kurzu zpět k češtinářskému barbarství se čas od času ještě vyskytne...Chce to ovšem trpělivost od místních seniorů a optimismus. Obého je tady dost...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30