Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Doba dřevožijná, 20.11.2014 16:16, chorcheee(m), (O přírodě)
Kolegové, nastává doba dřevožijná! 
Pařezník pozdní (Panellus serotinus) konečně i u Chocně.

Re: Doba dřevožijná, 20.11.2014 16:16, chorcheee(m), (O přírodě)
Krásnorůžek rohovitý (Calocera cornea) z ruky s bleskem. (Fuj, co?
). Ta megakoule s háčky, kdybyste neznali, je plod od svízel přítula (Galium aparine).

Re: Re: Re: Doba dřevožijná, 20.11.2014 22:15, chorcheee(m), (O přírodě)
To by mohlo. Rostl tuším na olši...

Tohle jsem dával ve výřezu, ale pro velký úspěch přidám ještě celou fotku

Re: Re: Re: Doba dřevožijná, 20.11.2014 22:16, chorcheee(m), (O přírodě)
Ten můj má přepaly a moc jsem to koukám úpravou nezachránil
.

Nu a toto (takto začíná v poslední době každou druhou větu Miloš Zeman) jsem ukradl v rezervaci Bošínská obora. Nemá se to, ale mě se megaplodnice líbila
.

Re: Re: Re: Doba dřevožijná, 20.11.2014 18:44, Patrik(m), (O přírodě)
Než jsem si přečetl ,,ale mě se ta plodnice líbila" už jsem si myslel, že tim myslíš ten foťák...jo a politiku sem opravdu netahej, tohle je stránka na houby a na přírodu, myslím, že politické názory tady nikoho zajímat nebudou a ani to s ničím tady nesouvisí....

Re: Re: Re: Re: Doba dřevožijná, 20.11.2014 19:02, chorcheee(m), (O přírodě)
To není žádný politický názor, to měla být parodie. Ale asi to není moc vtipné, uznávám
. Pokud máte pocit, že to tu škaredí, prosím moderátory o smazání. Děkuji

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doba dřevožijná, 20.11.2014 19:17, chorcheee(m), (O přírodě)
Děkuji! Vidíte, nejen, že mám nevšední smysl pro humor, ale ještě jsem navíc slepý a nevidím odkaz "upravit/smazat". Smazáno...

Re: Re: Re: Re: Doba dřevožijná, 20.11.2014 19:49, Zdeno(m), (O přírodě)
A já si myslím, že sis tady velmi rychle osvojil mazácké způsoby a rychle zapomněl na slušné vychování...Rozdáváš kategorické rady, jako bys to tady měl propachtované. Nezneužívej přátelské a vstřícné prostředí, do kterého jsi přišel...Ty a alesjirsa musíte připadat nově příchozím jako zkušení veteráni a mistři světa...I stupeň familiernosti bych vnímal jako trochu přes závit. A to už nemluvím o určování hub...Zůstaň vnímavým a pozorným, ale ne odborníkem na všechno...Na to máš ještě čas a hodně úsilí a úkolů před sebou...

Re: Re: Re: Re: Re: Doba dřevožijná, 20.11.2014 20:05, chorcheee(m), (O přírodě)
Zdeno, děkuji moc za názor, pokusím se polepšit. Napíši Ti ještě soukromou zprávu, pokud mohu. Zde bych k tomu napsal jen to, že alesjirsa (jak jsem se nedávno zde dočetl) nemá ještě 15 let. Některé věci určitě ještě nemá "sociálně napozorované". S tím přehnaně suverénním určováním hub by se měl umírnit, ale jinak bych k němu byl tolerantní. Horší je to se mnou. Já se ve svých 35 letech už moc nezměním a pokud je pravda co píšeš, jsem holt pěknej vůl...
.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doba dřevožijná, 20.11.2014 20:08, chorcheee(m), (O přírodě)
Aha, takže to nebylo na mne?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doba dřevožijná, 20.11.2014 20:26, Zdeno(m), (O přírodě)
To se docela povedlo...Mám murphyovský pocit, že i kdyby to mělo být pro Tebe, zvládneš to elegantně, jak jsi ostatně už udělal...Při vší toleranci a sympatiích k mlaďochům mi zablikala kontrolka, že cosi je trochu mimo mísu a bazální slušnost...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doba dřevožijná, 20.11.2014 20:39, chorcheee(m), (O přírodě)
Tak to mi spadl kámen ze srdce. Já totiž jsem taky často přemoudřelý a familierní stejně s kamarády jako s ředitelem
.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doba dřevožijná, 20.11.2014 22:16, Zdeno(m), (O přírodě)
Přemoudřelost přichází s demencí, to je aktuální spíše pro mne. A být familierní je chůze po tenkém ledu nebo po laně nad propastí...Hlídat si, aby byl na konci štreky důvod k potlesku je vskutku kardinální téma...