Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Vesecko, 19.11.2014 05:20, Fanda, (O přírodě)
Ahoj všem,dnes dám pár záběrů ze včerejška. Ale nejdříve musím napsat že dnes jsem si pěkně početl. O myšich, o fotopřístroji jménem fujifilm x s1, po kterém také pokukuji, a už byl dokonce za 8500 Kč. A čím víc o něm čtu různé recenze, tím je to horší. Na ten jeho objektiv zrovna moc velká chvála není. No někdo kritizuje někdo chválí, jako u všeho. Až si ho někdo zakoupí tak ať nám dá vědět.
Bedla

Re: Vesecko, 19.11.2014 07:33, Honzík(m), (O přírodě)
...fotky jako vždy
A teďka ty fujiny. O XS1 jsem přesně před rokem přemýšlel ale chtěl jsem větší zoom a navíc tam už dali menší čip než dávali do HS EXR35 a EXR50.Právě ale dali na trh finepix S1 (vodovzdor a prachutěs mě lákal)a tak jsem čekal...a čekal ..a čekal...Až jsem se po čtyřech měsícich "NSR" a koupil Sony(netuše co za potměšilého ďábla si nesu domu).Pokud vím tak i profíci chválili akorát exra35 a trochu exra50(tu má Karel).Ti to pokukování nezávidim(o zoomovacích Nikonech se moc nemluví a z ostatních by se mi líbilo to seskládat ze čtyř dohromady)

Re: Re: Vesecko, 19.11.2014 09:07, chorcheee(m), (O přírodě)
Jen upřesnění: XS1 má větší čip než HS30, 35... Je to pravděpodobně dnes jediný přístroj "vše v jednom" s 2/3 palcovým snímačem na trhu.

Re: Re: Re: Re: Vesecko, 19.11.2014 11:43, chorcheee(m), (O přírodě)
To je přeci nesmysl. Kdyby zmenšili čip, museli by i komplet překopat objektiv (při daným ohniscích by mnohem víc zvětšoval). Buď to byli pitomci, nebo Tě schválně (z pro mne neznámého důvodu) tahali za nos...

Re: Re: Re: Re: Re: Vesecko, 19.11.2014 12:00, Honzík(m), (O přírodě)
...měli za pitomce mne
No,nic jsem o tom ještě nevěděl a mé otázky asi zněly divně(a prodavač by musel odejít od slečny prodavačky dost daleko k uzamčenému fotoskleníku
Ale já se pomstím,nechám si příště ukázat hromadu všeho možnýho a nic nekoupím...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vesecko, 19.11.2014 12:13, chorcheee(m), (O přírodě)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vesecko, 19.11.2014 14:28, chorcheee(m), (O přírodě)
... a z toho plyne možná i jistá kompromisnost objektivu. Udělat takový rozsah zoomu pro takový čip už je extrémně obtížné...aby v celém rozsahu kreslil, nevignetoval, neaberoval... Mě například obrazová kvalita mé HS30 dostačuje (a díky menšímu čipu může být kompaktnější a opticky vyladěnější), ale líbilo by se mi, aby tam dali EVF z té XS1. Ale holt marketing...