Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

houbové variace, 24.11.2012 12:52, Hanýžka(m), (O přírodě)
Gratuluji všem ke krásným fotkám i nálezům. Já jsem teď nějakou dobu do lesa nedostala "díky" své sportovní nemoci (běhám jak o závod a vrhám o sto šest). Konečně je mi líp a tak jsem se pustila do hub alespoň doma. Začalo to nenápadné - tymiánové kuře s houbami.

Re: houbové variace, 24.11.2012 12:52, Hanýžka(m), (O přírodě)
No ale pak jsem si řekla, že má domácí porota si zaslouží inovativní řešení sobotního oběda. Švestkovou omáčku na portském si vybral nejmladší a po mámě nejmlsnější porotce. Mohla jsem to tušit, věčně by mámě portské upíjel

Re: houbové variace, 24.11.2012 12:53, Hanýžka(m), (O přírodě)
Dcerka zůstala konzervativní, holt badius je badius. Tak jsem jí vnutila aspoň mrkvičky opékané na másle a poté dušené v portském. To se ale s úspěchem nesetkalo, jinak si ale porotkyně pomlaskávala.

Re: houbové variace, 24.11.2012 12:54, Hanýžka(m), (O přírodě)
A největší porotce si vybral brusinkovou smetanovou omáčku, to už jsem měla málo času, neb porotce byl hladový, tak jsem prezentaci trochu odflákla.
Dopadlo to dobře, všechny omáčky někomu chutnaly a postoupila jsem do dalšího kola... můžu rodince vařit i nadále - hurá! Mějte se krásně, vrhám se na perníčky, malí porotci se už těší na vykrajování.

Re: Re: Re: Re: houbové variace, 25.11.2012 18:05, osada(m), (O přírodě)
Já su skromnej, dal bych si to popořadě a čerstvým chlebem bych vytřel pekáček...dneska moje manželka taky dělala kuře..pod dvouma plechama upíct nasolený kuře, grilovací koření. Měkké kuře polít směsí..dvě lžíce povidel, 7 stroučků česneku, sůl a trochu výpeku na rozředění, pak na deset minut zapéct, aby kůžička chytla barvu...(nespálit, česnek by zhořkl)..jo a ten pták byl na čtvrtky, bramborová kaše to jistí...