O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Malej odpolední mykokvíz:o)), 25.10.2012 13:40, Forrest Run(m), (O přírodě)

Kontrolní otázka:
Copaže jsem to fčera našel na loukách u Berouna za mykošpek?;-)
V počtu několika set(!) kusů?
Moje poděkování a nehynoucí dík patří Honzíkovi Houškovi, kterej mě tam vzal na svoje plantáže Čirůvek dvoubarvých.....Náhoda přeje připraveným!:o)))
Hanz objevil ty nekrásnější hnízda-intuice tohodle Chlapíka je naprosto neskutečná-je možno ho vypustit v jakýmkolif biotopu a brzo vyslídí jak nejlepší místo na bagring, tak na zvláštnosti!:o))
Nasbírali jsme plný košíky dvojbarvek....Láďo Květnatče, volal jsem i panu P., abych se poptal, jak se daří královákům, a i okolo něj jedou Č.dvoubarvý jak divý!:-)
Nasápali jsme i bedle a našli jsme aj dost dalších zajímavůstek jak z rodu Hygrocybe, tak i ryzců, čirůvek a pak taky nějaký UFO, který sem příležitostně lupnu na určení zkušenějším determinátorům!:-)

Re: Malej odpolední mykokvíz:o)), 25.10.2012 13:40, Forrest Run(m), (O přírodě)

Tady jsem se nemohl rozhodnout, jestli světlejší.....

..nebo spíš noirovější...posuďte sami!:-)

Re: Re: Malej odpolední mykokvíz:o)), 25.10.2012 17:24, Yohaness(m), (O přírodě)

No tak určitě..., to bude asi Hygrocybe ara-ararauna...

Re: Re: Re: Malej odpolední mykokvíz:o)), 25.10.2012 19:07, Forrest Run(m), (O přírodě)

Je to tak, Draku!:-)
Mám pro Tebe zajímavýho ryzce vod Berouna.....statnej, růžovo-oranžovej, s postupně fialovějící (relativně kratší) hnátičkou....co mě zarazilo, že nikde v jeho okolí nerostl žádnej "obvyklej" mykorhizní strom......jen trnky, hloh a javor babyka......na poranění v lupeníčku tak zvláštně tyrkysověl a mlíko neronil skoro žádný, jen takový pidi krvavý kapičky v klóbrcu nad lupeníčkem....chuť i vůně mírný...fotky máš za chvilku v mailu....olééé!:-)

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30