O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

tož taky dnešní obrázek, 22.01.2012 22:48, kápo(m), (O přírodě)

dneska jsem měl plodný den,tak něco nahodim...ušiska..

Re: tož taky dnešní obrázek, 22.01.2012 22:48, kápo(m), (O přírodě)

..jehnědky

Re: tož taky dnešní obrázek, 22.01.2012 22:49, kápo(m), (O přírodě)

..černorosol bukový..

Re: tož taky dnešní obrázek, 22.01.2012 22:50, kápo(m), (O přírodě)

..terčenky popelavé...

Re: tož taky dnešní obrázek, 22.01.2012 22:52, kápo(m), (O přírodě)

hlívičky..

Re: tož taky dnešní obrázek, 22.01.2012 22:53, kápo(m), (O přírodě)

..a třeba tyhle trepkovitky.Čus bus.

Re: Re: tož taky dnešní obrázek, 23.01.2012 23:27, babka mechová, (O přírodě)

Teda to jsou krásný fotky a ty nastražený ušiska bezvadný.

Re: tož taky dnešní obrázek, 22.01.2012 23:13, Forrest Run(m), (O přírodě)

Kápo, karamba, tohle mohla bejt tak krásná fotka, kdybys to cvaknul tak o 5cm dál a s clonou 6, nebo radši 8....clona 3,2 jak jsem se koukal do exifu fotky, je v tomto případě hrubě nedostatečná
:-/....podívej, jak Ti to zbytečně smrsklo hloubku ostrosti, je to opravdu škoda, nemít to pěkně ostrý fšechno, co ostrý chceš mít, zepředu dozadu.
Ty máš tak nádherný a ještě často i vzácný houbelec a nejsi schopnej to náležitě "prodat"!;-)
No, dal sis říct s časovejma razítka, snad si dáš i s tímhle, zkus přejít na "režim preference clony", většinou označovanej jako "A"......statif už evidentně používáš, není důvod se toho obávat.....ono se mu říká poloautomatickej režim, ale ve skutečnosti je to vlastně spíš opět skoro automat....on za Tebe hlídá fšecko, Ty pouze hejbáš s clonou nahoru-dolů, podle toho, jestli chceš mít velkou hloubku ostrosti, tak to dáš tam, kam Tě to maximálně pustí....u Minolty to bude asi jen F=8, ale i to bohatě stačí...,když budeš chtít naopak ostrý popředí a rozostřený pozadí, aby to nerušilo "celkovej dojem", tak zvolíš nižší clonový číslo.....to je potřeba někdy zvolit i při nedostatečným osvětlení....platí pravidlo, že co clonový číslo vejš, to PLUS 50-100% expozičního času navrch-u příliš dlouhej expozic bys tam měl i ukrutně šumu.
Neber si to nějak blbě, nechci tu mentorovat, sám se mám ještě sakra co učit, ale bolí mě u srdce i u jinejch orgánů lásky, když vidím, že tu i někdo jinej, stejně paličatej jako já ;-), opakuje ty samý chyby co dělávala moje maličkost!:o))

Re: Re: tož taky dnešní obrázek, 22.01.2012 23:36, kápo(m), (O přírodě)

Díky Draku!Tvoje povysvětlení týhle funkce sem si zkopčil,mrknu na to,zatim sem se tomu vyhejbal,páč v těhle módechmám nějaký rozjebačkovaný vyvážení bílý a fotí to na ně modře.Jo a stativ-to je ta věc co pořád nosim sebou a vždycky si na ní vzpomenu až doma???

Re: Re: Re: tož taky dnešní obrázek, 23.01.2012 00:09, Forrest Run(m), (O přírodě)

Jo, to znám, sám jsem měl v režimu "A" ftipně nastaveno -1.0 EV, takže z toho lezly v lesním příšeří Hřbitovní Negerský Příšery!;-)
Přepni si to na "A" a pak vlez do setup menu....buď "vyvážení bílé"(white balance)-dej si to na AUTO, a nebo tam rovnou lupni "obnovení základního/továrního nastavení" a tím si současně poladíš i případný další úblby. Držím Ti fšecko, co mám, Draku!:-)

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30