Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Re: Re: Nahoře neroste nic, 15.09.2014 20:03, basset(m), (O přírodě)
Zdá se, že si složil foto-myko maturitu
Vítej mezi ty, kteří odjeli do lesa v polobotkách, došla baterka, dokonce bez baterky, bez destičky ke stativu, bez paměťové karty ve foťáku apod. Tohle všechno mám za sebou 

Jinak ale krásné fotky !

Re: Re: Re: Nahoře neroste nic, 15.09.2014 20:46, petras, (O přírodě)
Díky za chválu,už jsem pochopil,jak makro funguje,bylo by to lepší,kdybych měl stativ v pořádku,celý spodek se mi hýbe,jedna noha je upadlá,nastavuju ji klacíkem.Už mám objednaný nový.Ještě musím pochopit,jak zmenšit fotku,aby se pak dala zvětšit.Na zítra už mám nachystanou další várku.

Re: Re: Re: Re: Nahoře neroste nic, 15.09.2014 21:33, Joska(m), (O přírodě)
Sem to na 300 kB asi umíš. Zkus si stáhnout jednoduchý prográmek RIOT, tam vrazíš fotku (nebo třeba 10 fotek naráz), kterou jsi dal sem, nastavíš, jakou chceš výslednou velikost (třeba 100 kB) a hotovo. Ještě bych si založil složku třeba "100 kB" a do ní bych tyhle fotky ukládal...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nahoře neroste nic, 16.09.2014 07:50, Yohaness(m), (O přírodě)
Tedy já nevím, ale již několik měsíců nemusím fotky zmenšovat, než je sem dám - asi tady nainstaloval Roman nějaký program, jenž toto dělá automaticky - podobně jako mají na Slovácích na stránkách Nahuby. Prostě jsem dám foto které má třeba 5 MG, chvíli čekám... a pak se to upraví samo...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nahoře neroste nic, 16.09.2014 09:56, Joska(m), (O přírodě)
Přesně, tak to admin nastavil hned zkraje, takže můžeš i neupravenou velikost. Bohužel to neupraví ořez, takže když sem vrazíš fotku, která má třeba 4000x3500 pixelů, tak potom po rozkliknutí se ti ukáže jen její část, protože se nevejde na obrazovku. Párkrát už to tu bylo...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nahoře neroste nic, 16.09.2014 13:30, karelzbrd(m), (O přírodě)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nahoře neroste nic, 16.09.2014 13:30, karelzbrd(m), (O přírodě)
funguje to, měla 3,5 mega

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nahoře neroste nic, 16.09.2014 13:33, karelzbrd(m), (O přírodě)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nahoře neroste nic, 16.09.2014 18:15, karelzbrd(m), (O přírodě)
to vím a vidím docela přesně - rozsype se kresba i ostrost

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nahoře neroste nic, 16.09.2014 18:26, petras, (O přírodě)
Já jsem je sem nezmenšoval,jak vyšla,bylo tam i 9 mega,už jsem našel program,který to zmenší,abych to mohl dát na Nahouby,ale nedá se nastavit velikost,tak je to víc než 100 a nebo třeba jen 50 a pak to nejde zvětšit,budu hledat dál