Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Osadovo, 22.09.2012 18:56, Hanýžka(m), (O přírodě)
Dnes chci poděkovat Osadovi. Sice jsem nenašla štítovku šarlatovou, i když místo mi Osada dobře označil a padlé kmeny jsem tam našla. Ovšem bez štítovky. Zato jeho druhý tip vyšel skvěle, korálovce bukového jsem našla dle jeho výborného popisu lehce.

Re: Osadovo, 22.09.2012 18:57, Hanýžka(m), (O přírodě)
Byli tam 4, na fotce ale vypadají větší než ve skutečnosti. Osado, díky. Vzala jsem 1 - ten největší, vypadal nejčerstvěji. Kousek bych mohla dát do herbáře, o zbytku se chci poradit s vámi - vydrží týden v ledničce tak, aby byl vystavitelný nebo ho máme ztrestat hodem do falešné dršťkovky?
Do zítřka ho určitě nechám v ledničce a pak kouknu, co on v lednici a co vy na to.

Re: Osadovo, 22.09.2012 18:58, Hanýžka(m), (O přírodě)
Ještě jsme objevili (teda manžel, já koukala zase jen po zemi po potenciálních štítovkách, co kdyby byly aspoň o kousek jinde) tento sírovec. Tedy spíš toto torzo sírovce žlutooranžového. Je vidět, že Osada svůj rajón zná a pravidelně sklízí.;-) Samozřejmě jsem tam ten dorůstající nechala, o něm mi Osada nic neříkal a já nésu žádné bagrista nevděčnej.(-; Jinak ve smržovišti bylo ještě pár žampionů, ale ty mi posledně moc nesedly (a to byly vařeny půl hodiny) a zbytek rodiny je moc nejí, tak už je nesbírám. Musím ještě Osadovi poděkovat za krásný tip na výlet, máš pěkný rajón.

Re: Re: Osadovo, 22.09.2012 19:43, osada(m), (O přírodě)
Ahoj Hanko..škoda,žes tu štítovku nenašla, ještě je tam...sírovec jsem sklidil,to máš pravdu..jinak můj les jsou Roviny a Kolby...za druhej rybas se chodím jen protáhnout..možná budu mět volno na výstavu , tak bych se tam ukázal a dovezl pár houbiček...