O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Forrestova hvězdá stoupá, 14.08.2014 20:27, fáfa(m), (O přírodě)

odkaz

Re: Forrestova hvězdá stoupá, 14.08.2014 20:39, karelzbrd(m), (O přírodě)

ale jestli tohle dám do novin, tak jeho hvězda pohasne - Forrest s prázdným košem, takhle ho jistě neznáte. Kdoví, jestli ty houby, co jimi plní košíky nejsou sádrové atrapy. Takhle jsem ho zvěčnil dneska na Brdech...

Re: Re: Forrestova hvězdá stoupá, 14.08.2014 20:45, karelzbrd(m), (O přírodě)

a vodil ho z bezpečsnostních důvodů mezi vřesy.

Re: Re: Re: Forrestova hvězdá stoupá, 14.08.2014 21:33, léto, (O přírodě)

Tvoje fotky se mi hodně líbí.Ty nějak upravuješ kresbu?Ta je fantastická.

Re: Re: Re: Re: Forrestova hvězdá stoupá, 14.08.2014 22:07, karelzbrd(m), (O přírodě)

jj, fotím ze stativu, výjimkou jsou tyto fotky, taky vidíš, že nejsou tak ostré. A pak na preferenci clony a vylepšuji expozici a pak dělám mapování tonality, chce to zkoušet, nebo z toho vylezou omalovánky. Je to něco jako HDR, ale z jednoho obrázku, jde ale i z jedné fotky udělat tenhle sendvič, když originál upravíš a uložíš v několika jakoby expozicích, nejlépe ze surového RAW formátu a pak to složíš do jednoho snímku místo abys dělal tři rozdílné expozice v terénu.

Re: Re: Re: Re: Re: Forrestova hvězdá stoupá, 14.08.2014 22:13, karelzbrd(m), (O přírodě)

....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Forrestova hvězdá stoupá, 14.08.2014 22:56, léto, (O přírodě)

Díky Karle.Tuším, že se tomu říká pseudo HDR.Napadlo mě, že by to mohlo být něco podobnýho.Taky zkouším mapování tonality a hodně jsem o tom četl, ale zatím to nemám vybroušený.To jak to děláš Ty je vážně moc pohledný.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Forrestova hvězdá stoupá, 14.08.2014 23:00, karelzbrd(m), (O přírodě)

jo, to je ono, chce to zkoušet a zkoušet a když máš od doktora potvrzeno, že máš porouchaný barvocit jako já, je to sázka do loterie

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Forrestova hvězdá stoupá, 14.08.2014 23:04, karelzbrd(m), (O přírodě)

nechápu, jak na základě téhle "diagnózy" třeba doktor nedoporučí abys dělal šoféra z povolání. Je to sice řádka let, co mi to zjistili při kontrole, ale je to tak... Teď už vidím blbě na blízko, ale na svůj věk jsem s tímhle hendikepem oproti některým vrstevníkům pozadu.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30