O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Kolem Priglu, 09.09.2012 09:31, Hanýžka(m), (O přírodě)

Kolem Priglu je to přece jen lepší než v Líšni, ale jen na vlhkých místech. Smolokorka buková (Ischnoderma resinosum), kupodivu skoro bez kapiček.

Re: Kolem Priglu, 09.09.2012 09:32, Hanýžka(m), (O přírodě)

Toto se dá vyfotit na osminu z ruky - uznávám, že na velkoformátovou fotku to není, ale v té bažince by byl stativ stejně na houby.

Toto se dá vyfotit na osminu z ruky - uznávám, že na velkoformátovou fotku to není, ale v té bažince by byl stativ stejně na houby.

Re: Kolem Priglu, 09.09.2012 09:34, Hanýžka(m), (O přírodě)

Já to ukládala jen jednou, to je fakt divný! Asi strašidla. Máš práva na mazání, Forreste? Jestli jo, tak tě prosím, použij je.
Kuřecí pro Oldu.

Re: Re: Kolem Priglu, 10.09.2012 12:32, Forrest Run(m), (O přírodě)

Mám, ale jen rovnou na celý vlákno, Hanýžko...ulož si tedy nejdříf texty, ať to nemusíš celý datlovat odznova pak Ti to smáznu....případně požádej SZ admina Romču, ať ty nadbytečný fotky umaže.

Re: Kolem Priglu, 09.09.2012 09:35, Hanýžka(m), (O přírodě)

Už je podzim, roste Mycena inclinata - helmovka leponohá.

Re: Kolem Priglu, 09.09.2012 09:37, Hanýžka(m), (O přírodě)

Slizečka porcelánová - Oudemansiella mucida, léčivá. Lesníci odtahali většinu kmenů, kde loni rostla. Ale z té 1 jsem zkusila udělat řízek a lepší jsem nejedla - kam se hrabe bedla, růžovka i hříbek. Ve větším množství by to byla asi piplačka, ale co by člověk neudělal pro zdraví a mlsný jazyk. Nebo zkusím těstíčko.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30