O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

že by se to někam hnulo?, 18.05.2014 22:47, léto, (O přírodě)

Lesu zdar.
Od pátku docela slušně prší, a dneska už mě to nenechalo klidným.Lehká kontrola snadno přístupných lokalit, ale i tak jsem byl do pasu smáčenej.A jak to tady nahodil Osada.Na cestách drobotiny.Třeba špička kolovitá.

Re: že by se to někam hnulo?, 18.05.2014 22:47, léto, (O přírodě)

Potěšila rosolovka mozkovitá, kterou se mi konečně podařilo trochu slušně zvěčnit.

Tady nevím.Ani jsem nijak nezkoumal.Rozčilenej na slimáka, ale i přesto jsem poměl, že je to pouhý živočich a nechal ho ať se nažere.

Dodatkovou fotkou zakončím.Pro někoho vzácnost, pro druhýho přehlížená všednost, ale i tak musím uznat, že mezi klenoty přírody bezesporu patří.Ještěrka zelená.Samec.

Re: Re: že by se to někam hnulo?, 18.05.2014 23:16, Zdeno(m), (O přírodě)

Léto budiž pochváleno...Ještěrka přepychová, slimák okusuje zřejmě penízovku dubovou, rosolovka je skvělý terč...A v desateru se píše: Pomni, abys den sváteční světil...

Re: Re: Re: že by se to někam hnulo?, 19.05.2014 18:25, osada(m), (O přírodě)

Kámo, zdarec a pochvala za fotky...topoláčům dávám týden, pak zajedu do bažantnice....

Re: Re: že by se to někam hnulo?, 19.05.2014 18:34, vlk(m), (O přírodě)

...Staniku gratulace...parádní fotky a ještěrka nemá chybu...

Re: Re: že by se to někam hnulo?, 19.05.2014 19:54, Patrik(m), (O přírodě)

kRÁSNÉ FOTKY, samozřejmě mě zaujala tvoje vyfocená lacerta viridis, fakt krásná, já ji ještě neviděl, kde bydlíš, že jich tam je tolik - jížní Morava či jížní Čechy??

Re: Re: Re: že by se to někam hnulo?, 19.05.2014 22:50, léto, (O přírodě)

Jižní Morava mlčochu.Osadníkův soused Můžeš je zahlídnout ve vinicích, Kolby, Pouzdřanská step.Tahle je z jižního svahu Děvína.Tady, dalo by se říct hojná, ale velcí plašani.Chce to štěstí je zahlídnout a ještě větší se k nim přiblížit a vyfotit.
Přidám něco k rosolovce.Nedařilo se mi ji vyfotit.Vždycky se to slilo v kompaktní žlutej flek.Tady chci podotknout, jak je dobrý číst příspěvky ostatních uživatelů a vyseknout díky Zdenovi, neboť každá rada dobrá.Před časem někomu odpovídal, že při úpravách většinou trochu sníží kontrast a přidá sytost.Taky jsem zkusil, ale furt to nebylo ono.Včera mě napadlo, když jsem ji fotil, snížit kontrast už ve foťáku.A ejhle, dynamickej rozsah se mi sakra zlepšil.V editoru ubrat světla a trochu nasytit a hned se na to líp kouká.

Re: Re: že by se to někam hnulo?, 20.05.2014 22:25, TondazKralup(m), (O přírodě)

Tohle je paráda.Krásnej živočich a krásně zachycenej.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30