O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Zobrazit celou diskusi

Heuréka!, 11.05.2014 01:28, b.gun(m), (O přírodě)

Před necelým týdnem jsem se dobrovolně přihlásil o titul "Blbce týdne" za rozšlápnutí jediné a v životě první plodnice chřapáče černého (Helvella corium). Tímto poslušně hlásím, že s odstupem několika dnů se onoho titulu mohu s klidným srdcem vzdát...

Re: Heuréka!, 11.05.2014 18:27, vlk(m), (O přírodě)

...však jsem Ti to říkal...super nález...gratuluji...

Re: Heuréka!, 11.05.2014 01:28, b.gun(m), (O přírodě)

Minulou neděli jsem po rozšlápnutí první plodnice po kolenou prolezl bezprostřední okolí, leč bezvýsledně. Nicméně spát mi to nedalo, a tak jsem se vrátil v pátek na místo činu. Jenže než jsem vůbec začal kloudně pátrat, vyhnala mne řádná průtrž. Ale jelikož z na sobotu naplánované návštěvy rodičů sešlo, mohl jsem s důkladnějším průzkumem lokality začít hned další den. A dočkal jsem se! Jen několik desítek metrů od původního místa nálezu jsem narazil na skupinku rovnou šesti kusů.

Re: Re: Heuréka!, 11.05.2014 08:29, gazela(m), (O přírodě)

No bezva. Není všechno pořád jen černé I když někdy něco dokáže udělat radost právě proto, že je to černé

Re: Re: Heuréka!, 11.05.2014 12:56, TondazKralup(m), (O přírodě)

To"Heuréka" opravdu sedí.Někdy v r.2008 jsem objevil něco podobného s mykologem,který si říká učitelka.Marně jsme si lámali hlavu,co by to mohlo být.Myslím že to bude ono.Jen ten třeník nebyl takový stopečkovitý,ale spíše podobný malému kališníku.Byla to ale velmi mladá plodnice,nemáš k dispozici foto uplně mladé plodnice?
Pokusím se vyhrabat tu mou fotku,mám ji někde na CD,snad to ještě najdu a vložím sem.

Re: Re: Re: Heuréka!, 11.05.2014 15:41, Patrik(m), (O přírodě)

Gratuluju k nálezu chřapáče vrbového a stopečky černé,

Re: Re: Re: Re: Heuréka!, 11.05.2014 23:44, Yohaness(m), (O přírodě)

Dobře! Helvella corium jsem zatím nenašel... Gratulace.

Re: Re: Re: Re: Re: Heuréka!, 15.05.2014 22:00, b.gun(m), (O přírodě)

Děkuji všem...

Re: Re: Re: Heuréka!, 15.05.2014 22:02, b.gun(m), (O přírodě)

Fotku mladé plodnice bohužel nemám. Rozměrově sice byly rozličné, ale věkově to byla všechno stejná kategorie.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30